Gregory Tytens uit Antwerpen zegde z’n job als biersommelier op om in de IT aan de slag te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gregory Tytens uit Antwerpen zegde z’n job als biersommelier op om in de IT aan de slag te gaan. © Photo News

Eén op de drie werknemers denkt na over ingrijpende carrièreswitch

Een derde van de werkende Belgen overweegt om een job in een andere sector te gaan doen, zo blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Acerta. Bij jongeren is dat zelfs één op de twee. “Corona heeft ons doen nadenken. Steeds meer Belgen, en dan vooral jongeren, willen meer motivatie uit hun job halen.”

14 reacties

 • Catherine Mistiaen

  9 maanden geleden
  Op 5-10j tijd is de wereld totaal anders, alsook uw privéleven, alsook uw werkplek: goeie collega's en bazen zijn soms allang weg. Ontslag is altijd emotioneel. Het kan ook anders: gezamenlijk overeenkomen met uw baas over de einddatum/vervaldatum van uw arbeidscontract, om na 7j het contract te hernieuwen bv (loon en voorwaarden eventueel aanpassen), geeft zekerheid en perspectief in de tijd. Na 7j kan je in sereniteit kiezen: blijven of niet (C4+uitkering gegarandeerd).
 • Roel Tijskens

  9 maanden geleden
  Ik heb die omschakeling 7 jaar geleden al gedaan. Van een goedbetaalde voltijdse job in de metaalsector, na een omscholing, naar een part-time job in de Welzijn & Gezondheidssector. De beste stap die ik ooit gezet heb!
 • eli bosch

  9 maanden geleden
  Zeker de switch niet overlaten aan de VDAB. Gisteren eens gekeken naar programma Blind Gesprongen. Ze zijn precies allemaal super gelukkig met de briljante voorstellen van de VDAB!
 • Gino Denil

  9 maanden geleden
  Werken loont niet meer. Je moet het dan ook nog volhouden tot je 67. En dan krijg je een aalmoes als pensioen. Waarvan de koopkracht daarna jarenlang verder uitgehold wordt. Dan kan je maar beter zorgen dat je tenminste een job hebt waar je inhoudelijk nog wat plezier en mentale zelfverrijking aan hebt. Dat kappen op de jeugd doen ze overigens al eeuwenlang.
 • dieter devreze

  9 maanden geleden
  Ik heb een dwaas van een manager in een onnozole overheidsorganisatie, maar ik word zeer goed betaald en kan met 55 nog op pensioen. Tot die dag cash ik en dan bye bye. En ik vertrek naar mijn huisje in het buitenlandse platteland met een voldoende pensioen en ik doe nog wat klusjes. Nog enkele jaren doorbijten.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Koning Filip uit bezorgdheid om toenemende corruptie en drugscriminaliteit

  Koning Filip uit bezorgd­heid om toenemende corruptie en drugscrimi­na­li­teit

  Na een onderbreking van twee jaar door de coronapandemie, heeft koning Filip vanochtend in het Koninklijk Paleis zijn jaarlijkse toespraak gehouden aan de overheden van het land. In zijn speech onderlijnde hij onder meer de uitdagingen van de Belgische justitie en de toenemende drugscriminaliteit in ons land. “We moeten de oorzaken van verslaving aanpakken, meer investeren in preventie – en de jongeren beschermen tegen de valse beloften die hen door het nemen van drugs worden voorgespiegeld.”
 1. Eb en vloed bemoeilijken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”
  PREMIUM

  Eb en vloed bemoeilij­ken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”

  Het getij in het Rupelbekken bemoeilijkt de zoektocht naar de vermiste jonge vrouw (25) die afgelopen weekend in de Zenne sukkelde en meegesleurd werd door het water. “We moeten rekening houden met de getijden”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Eb en vloed, zo ver in het binnenland? “Het water beweegt 16 kilometer bij eb richting zee en 14 kilometer terug landinwaarts bij vloed.”