Getty Images/Westend61
Volledig scherm
© Getty Images/Westend61

Een op de drie kinesisten gaat zich deconventioneren

Ongeveer een derde van alle kinesisten gaat niet akkoord met de nieuwe conventie. Dat blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv). Dat meer kinesisten zich deconventioneren, heeft een directe impact op de patiënt. Die zal wellicht een hoger tarief betalen en krijgt een kwart minder terugbetaald.

18 reacties

 • François THIJS

  1 maand geleden
  Ik onderschrijf hier de mening van Gino Sinnesael. Alle artsen, tandartsen, kinesisten ... zouden aan hun gevel een bordje moeten hangen of ze al of niet geconventioneerd zijn.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Hopelijk komt er een verplicht, duidelijk zichtbaar logo zodat de burger in één oogopslag kan zien wie er 'geconventioneerd' is en wie niet...
 • Ilse Verlinden

  1 maand geleden
  Ives Ameel, je mag eens een dag met mij meelopen. Dan kan je zien wat mijn (rolstoel)patiënten allemaal zelf thuis kunnen doen. Ik werk in een groepspraktijk waar nog 5 andere kinesisten werken. Niemand van ons is ooit met meer dan 1 patiënt tegelijk bezig.
 • francine commerman

  1 maand geleden
  Een maatregel waardoor er velen het zullen laten om zich laten te behandelen met alle gevolgen vandien. Als het officiële tarief 42 € is en je moet er 57 € betalen, dan is dat in BEF een verschil van 600 BEF. Maar in euro uitgedrukt is dat verschil van 15 € precies een peulschil.
 • Gerda Haubourdyn

  1 maand geleden
  Kine kun je thuis ook doen. Daar geef ik geen geld aan uit.
 1. Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Groen wil 0 procent btw op groenten en fruit

  Ook Groen wil de btw op groenten en fruit afschaffen. "Groenten en fruit zijn voor veel mensen te duur om op te nemen in hun dagelijks eetpatroon. Door de btw op groenten en fruit af te schaffen, maken we een gevarieerd eetpatroon een stuk toegankelijker voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee", zegt Groen-parlementslid Barbara Creemers. Ze schaart zich daarmee achter een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
 2. “Vergeet de typische adviezen van onze grootmoeders”: kinesitherapeut biedt eerste hulp bij (sport)blessures
  PREMIUM

  “Vergeet de typische adviezen van onze grootmoe­ders”: kinesithe­ra­peut biedt eerste hulp bij (sport)blessures

  Nu de dagen zonniger worden, trekken veel mensen er weer op uit met de fiets. Ook wordt er volop gevoetbald, gejogd en getennist. Maar wat als jij of je kind daarbij een blessure oploopt? Helpt ijs echt wel, en hoe zit het met gels of kersenpitkussentjes? De Leuvense kinesitherapeut Patrick Hermans reisde als persoonlijke sportkinesist de wereld rond en helpt ons zin van onzin te onderscheiden.