Sven Claes (33), Silke Van den Broeck (21) en Elke Van den Eeden (47) kregen vorig jaar corona. Vandaag kampen ze nog altijd met de gevolgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Claes (33), Silke Van den Broeck (21) en Elke Van den Eeden (47) kregen vorig jaar corona. Vandaag kampen ze nog altijd met de gevolgen. © Gregory Van Gansen - Christophe Licoppe / Photo News

Eén op de drie coronapatiënten heeft blijvende klachten, ook opvallend veel jonge mensen: “Vorig jaar kreeg ik corona. Vandaag stap ik met een rollator”

Bijna één op drie coronapatiënten in ons land heeft twee maanden na de diagnose nog altijd ziektesymptomen. Opvallend: het zijn vooral jonge mensen die lijden aan ‘long Covid’, de officiële benaming voor langetermijngevolgen van corona. Veertig procent is jonger dan 35. Wij spraken met Silke (21), Sven (33) en Elke (47). Alledrie waren ze kerngezond toen ze vorig jaar corona kregen. Vandaag kampt Silke al acht maanden met hartritmestoornissen, heeft Sven om de twee weken een longontsteking en stapt Elke met een rollator: “Vroeger fietste ik elke dag twintig kilometer, maar vandaag kan ik geen honderd meter meer wandelen”. Dit is hun verhaal.

  1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
    Play

    Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

  2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
    Play

    Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af