Medewerkers in het vaccinatiecentrum van Antwerpen op Spoor Oost bereiden nog elke dag duizenden prikken voor.
Volledig scherm
Medewerkers in het vaccinatiecentrum van Antwerpen op Spoor Oost bereiden nog elke dag duizenden prikken voor. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Eén op de drie Belgen is volledig gevaccineerd, aantal nieuwe eerste prikken daalt vanaf deze week fors

Eén op de drie Belgen is inmiddels volledig gevaccineerd tegen Covid-19. Dat leren de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die dateren van gisteren. Zo’n 60 procent van de bevolking kreeg al minstens een eerste prik. De komende weken moet vooral het percentage volledig gevaccineerden stijgen.

  1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
    Vaccinatieteller

    De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

    De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.