Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © BELGA

"Een op de acht bouwbedrijven werkt door tijdens bouwverlof"

Net als vorig jaar zullen ook deze zomer meer bouwbedrijven afwijken van het collectief bouwverlof dan gemiddeld. Dat zegt Bouwunie, die de kleine en middelgrote bedrijven uit de sector vertegenwoordigt, op basis van een rondvraag bij een 250-tal ondernemingen.

5 reacties

 • Vandenbroeck Rudy

  1 maand geleden
  Verlof periode zelf kiezen, fijn, doch uw partner of wie dan ook, moet het ook kunnen. Logisch dat dit gebeurt in samenspraak met de werkgever, daar dat deze zijn werk moet kunnen inplannen. En vooral niet vergeten de werknemers onder elkaar, ze moeten elkaar ook iets kunnen gunnen.
 • Carl Vangenechten

  1 maand geleden
  Allemaal de schuld van de stakersbonden die veel te veel maatregelen hebben afgeperst! Waarom juist vakantie voor de bouw? Waarom niet voor postboden of treinbestuurders of politieagenten... ???
 • Walter Corneel

  1 maand geleden
  Men zou zijn verlof zelf mogen kiezen waarom moet men deze telkens nemen tussen 21 juli en 15 augustus dit is een oeroud gegeven en niet meer van deze tijd
 • Timmie Smet

  1 maand geleden
  Allemaal de schuld van de overheden die veel te veel maatregelen hebben ingevoerd!
 • Jeroen Van Dijck

  1 maand geleden
  Het bouwverlof is de enigste periode in het jaar dat ik aan mijn woning kan klussen. Ik hoop dan ook dat er voldoende toeleveranciers blijven doorwerken zodat ik eindelijk eens iets gedaan krijg zonder langs die dure doe-het-zelf winkels te moeten!
 1. “Neem renovatiespecialist mee en hou 20% extra budget achter de hand”: woonexpert legt uit hoe je verbouwing aanpakt en waarop je geld kan besparen
  PREMIUM

  “Neem renovatie­spe­ci­a­list mee en hou 20% extra budget achter de hand”: woonexpert legt uit hoe je verbouwing aanpakt en waarop je geld kan besparen

  Vorig jaar leverde Vlaanderen bijna 19.000 vergunningen af voor een doorgedreven renovatie. Dat is het tweede hoogste aantal in 20 jaar. Naar aanleiding van Renovatiedag op 6 juni geeft onze woonexpert Björn Cocquyt renovatie- en budgettips om zo’n verbouwing tot een goed einde te brengen. “Kies niet zomaar een aannemer, maar vraag altijd enkele referenties op. En controleer daarbij zowel de kwaliteit van het werk als de punctualiteit van de aannemer.”