bob moors
Volledig scherm
© bob moors

Eén meter door het rood: treinreizigers een uur geblokkeerd

Net op het moment dat iedereen vanochtend stilstond op de E40 richting Brussel en pendelaars opgeroepen werden om de trein te nemen, reed op de Noord-Zuidverbinding een trein door het rood licht. Het vehikel bolde maar een meter te ver. Maar de gevolgen waren niet min: er moest een nieuwe machinist opdraven. De procedure is de procedure, en daar kan nu eenmaal niet van afgeweken worden.

14 reacties

 • Hans Mannaerts

  4 jaar geleden
  Louis, er is nu al een gebrek aan machinisten. Waar gaat men die vandaan moeten halen? Ek Gabriel, die reserve is er, maar die staat niet vlak naast de trein natuurlijk, die moet van het dichts bijzijnde depot komen en ook dat duurt weer even.
 • Jimmy Barbé

  4 jaar geleden
  Ben ik nu de enige die denkt: liever een uur vastzitten dan dat de trein toch door kan rijden en crasht? Volgende treinramp tot gevolg en wat dan? Roepen dat het onverantwoord is dat een trein door rood kan rijden. Safety first, al heb ik begrip voor de zoveelste frustratie van de treinreizigers...
 • Louis Vanden Boir

  4 jaar geleden
  Verplicht de spoorwegen dan een co-machinist op elke trein te voorzien.
 • Floris Nijs

  4 jaar geleden
  Procedures moeten gevolgd worden daar ben ik mee akkoord. Op tijd beginnen met werken is ook een procedure die moet gevolgd worden en daar moet NIET tegen gestaakt worden. Geen twee :maten en gewichten: nietwaar zeker ACOD.
 • Werner Van der Kelen

  4 jaar geleden
  Het menselijk aspect is totaal zoek, ze zouden er beter een computer zetten, die neemt dezelfde beslissing