Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Mieke Verlinden (59) werd met 101 messteken vermoord in haar woning in de Fabiolastraat. © Toon Verheijen/RV

Eén jaar na moord op juf Mieke houden speurders spreekuur in pastorie: politie hoopt dat moordenaar komt biechten

Bijna één jaar na de moord op juf Mieke, tast de politie nog steeds in het duister. De 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk werd op klaarlichte dag in haar eigen huis gedood met liefst 101 messteken. Door wie, dat blijft een raadsel. Grootschalig DNA-onderzoek waarbij aan 435 mannen uit het dorp een staal werd gevraagd, leverde niets op. Daarom gooien de speurders het zaterdag over een andere boeg. Dan houden ze een spreekuur in de pastorie, in de hoop dat de moordenaar - of iemand die hem kent - bij hen op de biecht komt.

1 reactie

 • Theo Van Hoof

  1 maand geleden
  Is dit geen wishfull thinking? Waarom zou de dader nu gaan biechten als hij al een jaar had om zich aan te geven?
 1. Vaccinoloog Pierre Van Damme beantwoordt vragen over de nieuwe omikronvariant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”
  Play

  Vaccino­loog Pierre Van Damme beant­woordt vragen over de nieuwe omikronva­ri­ant in HLN LIVE: “Wellicht nog meer mensen besmet in ons land”

  Enkele dagen geleden werd er een nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika. Maar hoe bezorgd moeten we precies zijn over die nieuwe omikronvariant? Zijn onze maatregelen voldoende om de strijd tegen de variant aan te gaan? En zijn er nog meer mensen besmet in België? Die vragen beantwoordt vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) in HLN LIVE.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.