Josepha Delmotte.
Volledig scherm
Josepha Delmotte. © Twitter Christie Morreale/ EPA

Een jaar na de eerste coronaprik: 103-jarige Josepha Delmotte pronkt kerngezond voor de kerstboom

Precies een jaar geleden kregen de eerste Belgen hun eerste prik in de bovenarm. In Vlaanderen was de eer aan de toen 96-jarige Jos Herman. Ondertussen is de bewoner van het woonzorgcentrum in Puurs-Sint-Amands jammer genoeg overleden. Zijn Waalse tegenhangster, Josepha Delmotte, straalt een jaar later voor de kerstboom met haar 103 lentes. Exact een jaar terug koos ze vol enthousiasme voor haar Pfizer-vaccin.

 1. Exact één jaar geleden werd allereerste coronavaccin in ons land gezet, vandaag is Pfizer al 32,5 miljard euro omzet rijker
  PREMIUM

  Exact één jaar geleden werd allereer­ste coronavac­cin in ons land gezet, vandaag is Pfizer al 32,5 miljard euro omzet rijker

  Vandaag is het exact één jaar geleden dat in ons land de allereerste coronaspuit werd gezet. Het maakte niet alleen de Puurse rusthuisbewoner Jos Hermans (96) wereldberoemd voor één dag, maar betekende voor vaccinproducent Pfizer meteen ook het begin van een wereldwijde overrompeling. Alleen in het bijna voorbije 2021 zal de farmareus met zo'n 32,5 miljard euro evenveel omzet uit zijn vaccin puren als in ruim twintig jaar Viagra-verkoop.
 2. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.