Advocaten Ann Van de Steen en Lennert Dierickx
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaten Ann Van de Steen en Lennert Dierickx © Photo News

Eén jaar na Chovanec lijkt er niets veranderd: “Ofwel is het onwil. Ofwel pure onkunde”

Kilo’s papier. Dat is er het voorbije jaar toegevoegd aan het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec, zeggen de advocaten van zijn weduwe. “Maar over wat er precies is gebeurd? Nul! Over de doodsoorzaak? Niets!” Ann Van de Steen en Lennert Dierickx begrijpen niet dat er een jaar na alle commotie - en drieënhalf jaar na de feiten - nog niemand in verdenking werd gesteld. “Alles is nochtans gefilmd”, zeggen de advocaten. “Ze moeten maar op play drukken om live te zien wie wat deed.”

39 reacties

 • Ronny Biesen

  3 maanden geleden
  Yep, laksheid en onkunde van ons Belgisch staatsapparaat. Er is geen leiding, iedereen zit er gewoon om zijn loon op te strijken. Niemand die verantwoordelijk is, niemand accountable, geen enkele manager. Enkel titels, veel geld en dikke pensioenen.
 • marc jansens

  3 maanden geleden
  Incidenten als deze brengen geen geld op in liberaal Belgie.
 • Martin Van Lersberghe

  3 maanden geleden
  Gewoon, Laksheid of luiheid van bevoegde oversten, zolang hun loon maar wordt uitbetaald!
 • Gerry Cle

  3 maanden geleden
  Een van de grootste tekortkomingen van het gerecht is dat slachtoffers NOOIT op de hoogte worden gehouden van het onderzoek en dat ze alles via de media moeten vernemen. Ondertussen moet er toch al lang bekend zijn wie er schuldig is aan wat of dat niemand iets te verwijten valt en de schuld bij het slachtoffer ligt.
 • Bart Vanhove

  3 maanden geleden
  Het zal onwil EN onkunde zijn.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.