Minister van Werk Kris Peeters.
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters. © BELGA

Een jaar mystery calls zonder resultaat

Bijna een jaar nadat het gebruik van mystery calls tegen arbeidsmarktdiscriminatie mogelijk gemaakt werd, is de techniek nog nooit gebruikt.

18 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Als het iets is van Peeters. Wees er zeker van, het werkt nooit. Er zijn in het verleden al voorbeelden genoeg geweest. Hij houd er van om gewoon om in de media te komen . Verder niks.
 • peter colson

  3 jaar geleden
  Destijds zeer veel geld over de balk gesmeten om vrouwen hetzelfde werk te laten doen als mannen. Bedrijven waren verplicht in hun vacatures M/V te vermelden op straffe van boetes. Ik heb 35 jaar dienst en het aantal vrouwen in een technische job (elektronica, elektriciteit, mechanica) kan ik op 1 hand tellen. Wat een geldverspilling voor een probleem dat enkel in poco-hoofden bestaat
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  3 jaar geleden
  Een wet die onuitvoerbaar is moet worden afgeschaft.
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  Als een werkgever iemand wil die perfekt nederlands praat of perfekt tweetalig is, dan is dat zijn goed recht. Vreemdelingen die van zichzelf denken dat ze perfekt nederlands praten lopen er genoeg rond. Diegenen die het echt kunnen lopen er heel dun gezaaid... Als ge wil meedraaien in een maatschappij moet je de taal vlot en perfekt beheersen. Dat is de eerste regel van integratie en respect voor het gastland.
 • daan aerts

  3 jaar geleden
  4.5 jaar regering michel en het enigste resultaat is dat alles veel duurder is geworden voor de gewone burgers
 1. WEERBERICHT. Volgende week zo goed als zeker hittegolf: het blijft kurkdroog
  Play
  Update

  WEERBE­RICHT. Volgende week zo goed als zeker hittegolf: het blijft kurkdroog

  Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig met wat hoge bewolking en temperaturen tot 23 graden in het centrum van het land. Zondag doen we er enkele graden bij. Volgende week krijgen we in België “naar alle waarschijnlijkheid” een nieuwe hittegolf, meldt het Koninklijke Meteorologisch Instituut (KMI). Bij een hittegolf gaat het kwik vijf opeenvolgende dagen naar 25 graden Celsius of meer, waarvan minstens drie dagen met 30 graden Celsius of meer. Vandaag wordt dan ook de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan geactiveerd.
 1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.
 2. ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd

  Alleen wie hetzelfde is overkomen als de moeder van de doodgereden Francis kan voelen wat zij voelt, zo schreef hoofdredacteur Brecht Decaestecker deze week. Het aangrijpende verhaal van de mama van Ian dat we vandaag publiceren toont dat het ergste voor de ouders van Francis nog moet komen: de dader zal een te lichte straf krijgen, en die zal vervolgens nooit worden uitgevoerd. Als burger kan je alleen maar beschaamd en dieptriest zijn in een land te leven waarbij je amper 1 dag effectieve gevangenis en amper 8 jaar rijverbod riskeert als je iemands zoon of dochter van hun leven hebt beroofd en die voor dood achterlaat.