Niels De Ceulaer van Chirojeugd Vlaanderen vreest dat een aantal afdelingen niet zal heropstarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels De Ceulaer van Chirojeugd Vlaanderen vreest dat een aantal afdelingen niet zal heropstarten. © Pieterjan Neirynck

Eén hobby per kind, hoe controleer je dat? En wat met de muziekschool? 18 vragen over de nieuwe regels voor buitenschoolse activiteiten beantwoord

Eén hobby kiezen, wil dat ook zeggen dat je de balletles moet schrappen als je naar de muziekacademie wil? Kunnen de krokuskampen nog wel doorgaan? En hoe zit het met de jeugdcompetitie? U stuurde ons heel wat vragen over de nieuwe regels voor naschoolse activiteiten. Wij geven antwoord op 18 vragen.

13 reacties

 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Vele ouders zullen wellicht opgelucht zijn. Ze ontsnappen zo aan de moderne plaag van kinderen de ganse week van hot naar her te karren om ze met van alles bezig te houden.
 • Stephanie Vandenbroucke

  2 jaar geleden
  Gezondheid boven alles en regels voor iedereen gelijk. Maar vorig jaar al veel voetbaltrainingen en tennislessen niet kunnen doorgaan. Wel veel betaald maar niets terug gekregen voor gemiste lessen en matchen. En nu zal er ook geen compensatie zijn. Hadden dan beter tot 1 maart niets van vrije tijd activiteiten laten doorgaan. Korte pijn voor iedereen. Met een positief resultaat tot gevolg.
 • Walter Lippens

  2 jaar geleden
  Schort alle (!) buitenschoolse activiteiten op zodat de scholen kunnen open blijven. Onderwijs is essentieel, muziek, sport, jeugdbeweging, enz. zijn dat niet.
 • Danny Houben

  2 jaar geleden
  Eigenlijk is de vraag schandalig : Hoe gaan we dat controleren! Normaal zou iedereen gewoon z'n verantwoordelijkheid moeten nemen, zonder dat er gecontroleerd moet worden. Maar 't is hier precies een kleuterklas. Als de meester weg is doe ik toch lekker wat ikke wil, ... binnenkort weer alles op slot omdat er altijd van die kloefkappers zijn die de regeltjes omzeilen. Maar kunt ge het hun kwalijk nemen? Waarschijnlijk intellectuele armoede die hun parten speelt...
 • Marcel Vanalderweireldt

  2 jaar geleden
  Waarom al die uitzonderingen op de regel. Kan er niet gewoon voet bij stuk gehouden en worden en geen enkele groepsactiviteit. Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat de nieuwe variant(en) van het virus ook kinderen en kleuters besmet. Die dan op hun beurt weer de werkende bevolking aansteken. Waarom uitzonderingen voor kinderen? Volwassenen mogen ook geen groepssporten beoefenen. Iedereen gelijk aub.
 1. Niet alle schoonheidsbehandelingen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezondheidsraad

  Niet alle schoon­heids­be­han­de­lin­gen zijn zonder risico, waarschuwt Hoge Gezond­heids­raad

  In een zoektocht naar manieren om er jong en aantrekkelijk te (blijven) uitzien, komen mensen vaak uit bij nieuwe apparaten en technieken. De werkzaamheid van die technieken is echter niet altijd bewezen, vaak ontbreken goede instructies die een veilig gebruik moeten garanderen en, vooral: vanwege de grote commerciële waarde lokken deze behandelingen ook niet-artsen. In een nieuw advies somt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) donderdag de meest voorkomende aandachtspunten samen.