Een dode en vier gewonden bij explosie in sportcentrum in Chimay

VideoEen explosie heeft kort na middernacht een deel van het sportcentrum Chalon in Chimay vernietigd. Daarbij viel een dode en raakten vier mensen gewond. Wat de explosie veroorzaakt heeft, is nog niet bekend.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Jongen (8) gedood door granaat in Göteborg: politie vermoedt bendeoorlog

  Jongen (8) gedood door granaat in Göteborg: politie vermoedt bendeoor­log

  In het Zweedse Göteborg is de voorbije nacht een 8-jarige jongen gedood door een handgranaat. De granaat werd door het raam van het appartement gegooid waarin de jongen lag te slapen. Volgens de politie is het jongetje mogelijk slachtoffer geworden van een bendeoorlog. Het jonge slachtoffer heeft de Nederlandse nationaliteit. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn dood bevestigd.