Een Brussels Airlines-vlucht van Brussel naar Rome op 18 juni.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Brussels Airlines-vlucht van Brussel naar Rome op 18 juni. © Photo News

Een bubbel van 5, maar een vlucht met 200 personen mag nog steeds: hoe groot is het risico in een vliegtuig?

Geen woord over reizen op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad maandag. Volgens viroloog Marc Van Ranst was het onderwerp tijdens het overleg zelfs niet ter sprake gekomen. En dus mogen we - terwijl de coronacijfers in ons land steeds hoger klimmen - met z’n allen het vliegtuig op. Nog steeds. En dat wringt. Vooral omdat onze bubbel is teruggeschroefd naar vijf vaste contacten per gezin én samenscholingen van meer dan tien personen verboden zijn. Zijn de vliegtuigreizen nog verdedigbaar? Wij zochten het uit.

100 reacties

 • An van Huffel

  5 maanden geleden
  Ik heb tot nu toe geen corona( is al meer dan 14 dagen) op het vliegtuig opgelopen maar er zijn wel mensen op het vliegtuig die zich niet houden aan de regels en maar praten zonder het masker vind wel dat de hostessen er mogen op verwijzen hun masker te dragen en de andere om de mensen te beschermen
 • Guglielmo DI LUCCA

  5 maanden geleden
  Ze mogen ons proberen wijsmaken wat ze willen, in een vliegtuig, al is het Tui of Brussels Airlines, krijgen ze mij niet meer. En zeker niet omdat ze de tickets van de maand mei nog altijd weigeren terug te betalen.Ze houden gewoon ons geld acher, de oplichters.
 • Sofie Mees

  6 maanden geleden
  De Hepa filters zijn extreem veilig. Handen wassen niet knuffelen en kussen momenteel al de rest is hypocrisie. Mondmaskers zijn vuile onnodige oplossingen. We moeten inderdaad een beetje normaal gaan leven want dit gaat nog lang duren
 • Joke Weyts

  6 maanden geleden
  Idem voor voetbal en fitnesscentra in Antwerpen. Maar o wee als een vroom koppeltje in een klein gemeente ver van Antwerpen na 23u eventjes gaat wandelen.
 • Guido Swerts

  6 maanden geleden
  Daar is geld mee gemoeid en daarom mag dat.
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavaccin Qmusic

  Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavac­cin