Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Een berekend risico? Dit weten we over de besmettelijkheid van kinderen

Lagere scholen en de eerste graad van het middelbaar gaan maandag weer volledig open. Dat zorgt voor nervositeit, want de vrees bestaat dat dit opnieuw de cijfers de hoogte in zal jagen. Wat weten we nu over corona bij kinderen en de rol van de scholen?   

10 reacties

 • Lisa Carpentier

  11 maanden geleden
  Een berekend risico kan zijn: een bubbel van 4 ipv van 3, maar de scholen openen betekent een bubbel van 40.000 ipv 30.000, dat is geen berekend risico meer, dat is moord met voorbedachte rade.
 • willy vangeel

  11 maanden geleden
  Dit is geen berekend risico, want daarvoor kennen ze dit virus niet genoeg, dit is een groot risico.
 • Tina Colpaert

  11 maanden geleden
  We zullen nu al een generatie hebben waarvan veel kinderen helemaal niet meer mee kunnen dus hou die scholen zoveel mogelijk open dat ze toch iets leren zal heel erg nodig zijn kunnen we wachten tot alles terug normaal is NEE of gaan we er "beroepsdoppers " van maken? 
 • Chris Wouters

  11 maanden geleden
  Hoe stom kan men zijn?????? Die scholen moeten dicht totdat het virus bedwongen is (met of zonder vaccin). Ik weet dat het een zware last zal zijn voor werkende ouders wat betreft opvang, maar als ik hier in mijn wijk zie hoeveel grootouders er op dit moment hun kleinkinderen opvangen... En daar bovenop komen nu ook nog die idioten die toch op vakantie moesten naar het buitenland, terug!
 • Jef Koens

  11 maanden geleden
  Doe die vodden van de kinderen hun mond geef ze chirurgische maskers deze zijn beter kan je beter door ademen en zullen sneller worden vervangen. GRATIS ! en dit vanaf  7 jaar.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.