Romelu Lukaku, Erika Vlieghe, Krista Planckaert, Eddy Planckaert, Ben Weyts, Stef Wauters
Volledig scherm
Romelu Lukaku, Erika Vlieghe, Krista Planckaert, Eddy Planckaert, Ben Weyts, Stef Wauters © HLN

Eddy en de rest van de familie Planckaert in uw top 100: “Ik ben niet echt geil op mijn eigen”

Ze zijn uw nummer 34, de Planckaerts. In een peloton met onder anderen nieuwsanker Stef Wauters, infectiologe Erika Vlieghe, minister-president Jan Jambon en doelpuntenmachine Romelu Lukaku. Met de hele familie dan nog. Eddy en zijn clan waren overal. “Dat doet mij wel iets, zo in die Top 100 staan”, geeft de oud-renner toe. “Wij zijn wie we zijn, we doen ons niet anders voor, maar we worden aanvaard en zelfs graag gezien.” En hij denkt ook te weten hoe dat komt, de stamvader. 

 1. Twintiger organiseerde nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtoffers en 10.000 euro in eigen zak
  9

  Twintiger organiseer­de nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtof­fers en 10.000 euro in eigen zak

  Michaël V., een 28-jarige man uit Charleroi, is veroordeeld voor het organiseren van nepreizen naar onder meer Disneyland Parijs en de kerstmarkt in Keulen. Hij ontving iedere keer het geld van zijn reizigers, maar annuleerde op het laatste moment hun tripje. In totaal maakte hij 33 slachtoffers en stak hij bijna 10.000 euro in eigen zak. De man - die naar eigen zeggen het geld gebruikte om de begrafeniskosten van zijn oma te betalen - is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur.
 2. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”
  148

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

  Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling.
 1. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
 2. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen: op naar één miljoen euro voor de jeugd

  JEZ! FEESTWEEK. “Nu is het officieel. Wij laten deze week zien dat de aankomende generatie er één met grote ambities is.” Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. “Op naar meer dan een miljoen.”
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.