Jean-Marc Nollet.
Volledig scherm
Jean-Marc Nollet. © BELGA

Ecolo: “Er zijn ook andere opties dan een federale regering met N-VA”

Er bestaan ook andere opties dan een meerderheid met N-VA om een federale regering te vormen. Dat heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet van Ecolo zaterdag in herinnering gebracht. Als de groenen terzijde worden geschoven, dan is dat volgens hem het gevolg van een keuze van de informateurs. 

 1. ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijzeres: “Ze is een groter slachtoffer dan die BV’s”
  Gent

  ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijze­res: “Ze is een groter slachtof­fer dan die BV’s”

  G.R., de jongeman die via catfishing naaktfoto's van verschillende BV's bemachtigde, gebruikte voor zijn praktijken foto's van een Gentse onderwijzeres. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Hoe de 27-jarige G.R. aan de foto's van de jonge vrouw raakte, is nog niet duidelijk. De onderwijzeres heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. G.R. werd begin oktober onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen later vrijgelaten onder voorwaarden.
 2. Frank Vandenbroucke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

  Frank Vandenbrou­c­ke: “Elke dag sluiten we ziekenhuis voor andere zorg dan Covid-19”

  De verschillende overheden vragen de ziekenhuizen tegen 2 november het aantal bedden voor coronapatiënten te verhogen en niet-dringende operaties die planbaar zijn, gedurende vier weken uit te stellen. Dringende operaties en vitale behandelingen blijven doorgaan. “Wij sluiten elke dag omzeggens een ziekenhuis voor andere zorg dan Covid”, verwees minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) naar het stijgende aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten.