De echtgenote van Bart De Pauw, Ines De Vos.
Volledig scherm
De echtgenote van Bart De Pauw, Ines De Vos. © VTM NIEUWS

Echtgenote Bart De Pauw vertelt voor camera VTM NIEUWS waarom ze er vandaag bij is: "Ik wou mijn man steunen”

Het is de tweede zittingsdag op het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw en vandaag komt hij zelf aan het woord. In een reactie aan VTM NIEUWS bij aankomst aan het gerechtsgebouw toonde hij zich strijdvaardig. “Het is de eerste keer in vier jaar dat ik me kan verdedigen”, klonk het. Ook zijn echtgenote Ines De Vos is er vandaag bij. “Ik wou mijn man steunen”, reageert ze.

 1. Tweede procesdag zit erop, Bart De Pauw kreeg het laatste woord: “Jammer dat ze mijn excuses niet aanvaarden”

  Tweede procesdag zit erop, Bart De Pauw kreeg het laatste woord: “Jammer dat ze mijn excuses niet aanvaarden”

  De tweede en laatste procesdag in de zaak-Bart De Pauw is afgelopen. De verdediging van De Pauw legde voor het eerst haar kaarten op tafel. Advocaat John Maes kwam ook met een juridisch argument op de proppen: hij meent dat een deel van de aanklachten niet vervolgd kan worden omdat ze dateren van voor 15 april 2016. Het laatste woord was voor de vrouwen en voor Bart De Pauw zelf, die bijzonder emotioneel was. Het vonnis wordt later dit jaar verwacht. Lees hieronder hoe de procesdag verliep.
 1. Het onwezenlijke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”
  PREMIUM

  Het onwezenlij­ke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”

  Afscheid nemen van een geliefde was in tijden van strenge coronamaatregelen heel moeilijk. Daarom lanceert Het Laatste Nieuws in samenwerking met Reveil vzw ‘Het Mooiste Bericht’ om nabestaanden een hart onder de riem te steken. “We vragen aan nabestaanden ‘Wat zou je nog willen zeggen mocht je nog een berichtje sturen naar een overleden dierbare?’”, vertelt Pieter Deknudt (38), oprichter van Reveil vzw.