Saeed Bashirtash is de echtgenoot van N-VA-Kamerlid Darya Safai.
Volledig scherm
Saeed Bashirtash is de echtgenoot van N-VA-Kamerlid Darya Safai. © Joost De Bock

Echtgenoot Darya Safai (N-VA) pleegde geen strafbare feiten bij humanitaire visa Iraniërs

Er zijn geen strafbare feiten aan het licht gekomen bij de uitreiking van humanitaire visa aan Iraniërs waarbij de echtgenoot van Kamerlid Darya Safai (N-VA) als contactpersoon fungeerde. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag, nadat het federaal parket hem daarvan op de hoogte heeft gebracht.

4 reacties

 • Joseph Cnockaert

  1 maand geleden
  Hoe onvoorstelbaar groot is de hypocrisie in deze door Mahdi. Hij brengt al niet veel zoden aan de dijk, maar als je dan op zo'n manier iemand probeert onderuit te halen is dat ronduit triest en teken van onmacht ...
 • Ronald Roelants

  1 maand geleden
  Hij is dus een lobbyist voor humanitaire visa ; is dat ook al een beroep ?
 • Erik De jongh

  1 maand geleden
  Wanneer komende er verontschuldigingen van de mensen die dachten NVA een hak te zetten
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Oei, wat gaat de reactie nu zijn ? Gaat justitie nu plots de stempel "betrouwbaar" krijgen ?
 1. Almaci (Groen) haalt snoeihard uit in PFOS-dossier: “Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit”
  153

  Almaci (Groen) haalt snoeihard uit in PFOS-dos­sier: “Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit”

  Groen-voorzitster Meyrem Almaci heeft in een lange Facebookpost antwoorden geëist op een hele reeks vragen in het PFOS-dossier. Ze haalde daarbij nog eens uit naar onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die zondag had gezegd dat ook het gemeentebestuur van Zwijndrecht op de hoogte was van de vervuiling in de bodem. “Groenen aanvallen als het op milieuvervuiling aankomt, dat is dubbel winst, nietwaar? Ik sta niet toe dat onze integere bestuurders onder de bus worden gegooid.”