E-commerce
Volledig scherm
E-commerce © Shutterstock

“E-commerce is nu eenmaal niet gemaakt om lokaal te zijn”

"Winkelhieren is een sympathiek concept, maar tegelijk ook principieel fout. Hoewel terug willen plooien op zichzelf zeer normaal is in tijden van crisis, doen ondernemers zichzelf hier op lange termijn helemaal geen plezier mee. E-commerce is nu eenmaal niet gemaakt om lokaal te zijn." Dat zegt Sofie Geeroms van BeCommerce in een open brief.

6 reacties

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  11 maanden geleden
  Vroeger had de middenstand de touwtjes stevig in handen. Ze kwamen vaak op in partijen als PVV en CVP en hielden de lonen van hun personeel laag. De werkman wist niet beter en dacht als zijn baas het goed had hij het ook goed zou hebben. Intussen weet de gewone werkman wel beter en internet was een godsgeschenk. De werkman heeft sites als Amazon en Aliexpress ontdekt en kan nu veel meer doen met zijn nog steeds te lage loon. De middenstand moet het nu met een pak minder stellen.
 • lars vandenberge

  11 maanden geleden
  E-commerce is inderdaad internationaal. Als verzamelaar kocht ik vaak internationaal maar door de Hold-Up van Bpost ben ik ermee gestopt. Op alle kosten nog eens 30 euro (excl btw) per pakje betalen om de "inklaring" te doen. Pure diefstal. De werkelijke kosten zijn nog geen fractie hiervan. Trouwens de "inklaring" maakt integraal deel uit van de dienst namelijk het pakje van afzender A bij bestemmeling B bezorgen en zou in de verzendingskosten moeten inbegrepen zijn.
 • ronny cuypers

  11 maanden geleden
  Dat is helemaal waar, maar het is ook waar dat alles wat in het buitenland gekocht wordt geen geld in de schatkist brengt. In eigen land consumeren biedt op lagere termijn werkzekerheid in eigen land.
 • Roger Geens

  11 maanden geleden
  Ik leef goedkoper door mijn wekelijkse 5 liter melk rechtstreeks bij de boer te halen ,door groenten en fruit bij de groothandel te kopen en ik rijd ook eens naar de Makro waar ik rustig kan kijken en kopen wat ik nodig heb .Het leven wordt duur met de E-commerce vanuit het buitenland want onze werklozen moeten wij ook betalen . Trump doet het beter ,China verkoopt daar veel minder .
 • Rudy Van Daele

  11 maanden geleden
  Goede analyse , onze ondernemers hebben ons het voorbeeld gegeven, zij kopen aan in China om hier meer winst te maken. Wij kopen nu ook in China om meer over te houden.