Dyab Abou Jahjah.
Volledig scherm
Dyab Abou Jahjah. © Photo News

Dyab Abou Jahjah na uitspraak Tom Van Grieken over ‘dominant’ blank Vlaanderen: “Wokes zijn ook racisten”

“Ik had lang gehoopt dat biologisch racisme zelfs in extreemrechtse kringen marginaal is geworden. Helaas is dit alles behalve waar.” Dat zei auteur en opiniemaker Dyab Abou Jahjah vandaag op Twitter nadat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een interview met de krant De Tijd sprak over een ‘dominant blank’ Vlaanderen. Maar ook voor het omgekeerde heeft Abou Jahjah geen goed woord over, verduidelijkt hij aan HLN. Zoals de kritiek van mensen die woke zijn (‘alert voor maatschappelijke ongelijkheid’) en bijvoorbeeld vinden dat de poëzie van de zwarte Amanda Gorman niet vertaald kan worden door een witte dichteres. “Wokes zijn ook racisten.”

63 reacties

 • Eddy Verfaillie

  3 maanden geleden
  Vlaanderen is al eeuwenlang gemengd. Door de invloed van de handelssteden Brugge Antwerpen krioelt het hier al langer van alle mogelijke mensen. Die Vlaanderen al eeuwenlang rijkdom verschaffen.
 • Yvi Lammens

  3 maanden geleden
  Op dit vlak geef ik hem 100% gelijk. Cultuur en geloof staat los van blank en zwart. Het moet ook eens gedaan zijn met zwart wit denken. Kleur heeft geen belang wel inhoud. Prima colum.
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Ik heb Abou Jahjah al meer verstandige uitspraken horen doen sinds zijn terugkeer in België. Hij heeft begrepen dat de toekomst van zijn kinderen België is en dat de wokes enkel de gemeenschappen tegen elkaar uitspelen voor eigen gewin.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Hij is moeite aan het doen om in 2024 verkozen te geraken, dus nu alvast wat de populist komen uithangen.
 • Ronald Beintema

  1 jaar geleden
  Mooi dat hij voorstander is van een Europa voor Europeanen en het beschermen van deze cultuur! Respect!