Boël voert al zes jaar een juridische strijd om aan te tonen dat koning Albert haar biologische vader is.
Volledig scherm
Boël voert al zes jaar een juridische strijd om aan te tonen dat koning Albert haar biologische vader is. © EPA

Dwangsom van 5.000 euro per dag als Albert II geen DNA afstaat in zaak-Boël

Het hof van beroep in Brussel heeft beslist dat koning Albert II toch een dwangsom van 5.000 euro per dag moet betalen als hij geen DNA-staal afstaat in de zaak-Boël. Het hof volgt daarmee de advocaten van Delphine Boël, die willen dat Albert onmiddellijk een DNA-test ondergaat, zoals het hof van beroep in oktober al had besloten. 

86 reacties

 • maggy Manderfeld

  2 jaar geleden
  Koffer of niet ,de waarheid (Die we allen )al lang kennen ,komt aan het licht .Delphine heeft de koppigheid van haar vader ! En dat loont ; Bravo Madame ,ieder heeft het recht om erkent te worden door zijn (of haar ) vader .
 • irene van impe

  3 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp : de test zal in een koffer in Erasme hospitaal bewaard worden, niet bekend gemaakt, niet aan Albert, noch aan Delphine, waarom al die ambras dan?
 • Laura Paulus

  3 jaar geleden
  Alsof hij die 5000 erg vind... wij betalen via onze belastingen zijn dwangsom... rechter had beter beslist om hem op een normaal pensioen te zetten... dan zal hij wel snel zijn
 • guy Van Deun

  3 jaar geleden
  Iedereen is precies tegen koning Albert tot wanneer elke Belg weet hoeveel geld iedereen extra moet afdragen aan Boël. Maar ja, ze blijkt ook al te laten weten dat ze de 5.000 euro per dag telkens zal wegschenken aan een goed doel......
 • marie-christine coussement

  3 jaar geleden
  De wet is voor iedereen