Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Duwtje in de rug voor wie wil stoppen met roken: dure rookstopmedicatie beter terugbetaald

Vanaf 1 februari wordt rookstopmedicatie beter terugbetaald. Rokers zullen dan minder betalen voor het starterspakket en kunnen meer dan twee terugbetaalde rookstoppogingen ondernemen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist.

44 reacties

 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  En wat voor degene die nog niet willen stoppen. Dan is vapen toch het minst ongezonde alternatief ? Daarna is stoppen ook belange zo moeilijk niet meer maar daar mag precies weer niets over gezegd worden. Dure medicatie om te stoppen en mensen en kinderen met ernstige aandoeningen worden niet geholpen of ze komen er zo goed als niets tussen. Dat gaat er bij mij niet in !
 • censor

  3 jaar geleden
  ietwat late reactie..nicotine is de meest verslavende stof ..en het zijn de additieven die bij tabak gevoegd worden die even schadelijk zijn...oa. glycerine(soort suiker), die de sigaret rapper doet smeulen ....en de teer kanker, nicotine : vernauwd de aderen -gevolg trombose ....dus stop ermee.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Ik ben van de ene dag op de andere gestopt. Gewoon blijven stoppen, dan komt het in orde.
 • Patrick Moorthamer

  3 jaar geleden
  Ik ben op karakter gestopt, maar mensen die willen stoppen is zyban ook een hulpmiddel , en veel goedkoper!
 • Ich habe in meine hoze geschissen und das stinckt !

  3 jaar geleden
  Maar de medicatie voor Multiple Sclerose en Spasmofilie terugbetalen .... foert. Dat zijn mensen die thuis creperen van de pijn.