De kerncentrale van Doel. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Doel. Archiefbeeld. © BELGA

Duwt MR regering richting kerstcrisis? Na overlegcomité al hele nacht discussie over kernuitstap

Komt-ie er of komt-ie er niet? De federale topministers zitten sinds 20 uur gisteravond samen om tot een akkoord te komen over een ­definitieve kernuitstap in 2025. Hoe langer de Franstalige ­liberalen volharden in hun verzet, hoe groter de kans dat premier De Croo (Open Vld) tegen een regeringscrisis aankijkt.

62 reacties

 • yvo mast

  5 maanden geleden
  Ik hoop het want deze kwakkel regering kan alleen maar eindeloos palaberen en halve maatregelen nemen . Te veel partijen en te veel regeringen.
 • Eddy Keulier

  5 maanden geleden
  Zo een Diesel Generator, zou dat duur zijn per KW? Je kan dat laten werken op rode diesel. Dus kan je Tesla eigenlijk op rode diesel rijden. Best ook een thuisbatterij voorzien, anders moet dat ding dag en nacht draaien. Een gas en elektriciteit aansluiting heb je niet meer nodig!
 • ANTONIO POL

  5 maanden geleden
  De Hollanders lachen zich een breuk. Ze weten dat vanaf 2026 wij veel stroom van hun gaan aankopen en aldus hun investeringen terug betalen.
 • Willy Bogaert

  5 maanden geleden
  Geef een referendum ,dat vraagt wel politieke moed van onze advocatenregering die niet democratisch verkozen is
 • Francois Jonckheere

  5 maanden geleden
  Er is een "belgisch" compromis m.a.w. wij doen niks en wachten af, alles is beter dan de kiezer hierover via een referendum te raadplegen, kwestie van "belgische" democratie in ere te houden.
 1. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
  Keerbergen

  Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

  Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.
 2. Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  Ryanair bedreigt Belgische piloten die deze zomer willen staken: “Voordelen zullen komen te vervallen”

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft haar Belgische piloten gewaarschuwd voor gevolgen indien het deze zomer tot stakingen komt. Eerder deze week kondigden de Belgische piloten aan dat voor deze zomer een stakingsaanzegging is verstuurd. “Stakingen zullen onze Belgische piloten geen voordelen opleveren en zullen loonherstel alleen maar vertragen of annuleren en vliegtuigen en banen in gevaar brengen”, zegt personeelsdirecteur Darrell Hughes in een interne nota, die persagentschap Belga kon inkijken.
 3. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

  Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

  PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.