De kerncentrale van Doel. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Doel. Archiefbeeld. © BELGA

Duwt MR regering richting kerstcrisis? Na overlegcomité al hele nacht discussie over kernuitstap

Komt-ie er of komt-ie er niet? De federale topministers zitten sinds 20 uur gisteravond samen om tot een akkoord te komen over een ­definitieve kernuitstap in 2025. Hoe langer de Franstalige ­liberalen volharden in hun verzet, hoe groter de kans dat premier De Croo (Open Vld) tegen een regeringscrisis aankijkt.

62 reacties

 • yvo mast

  1 jaar geleden
  Ik hoop het want deze kwakkel regering kan alleen maar eindeloos palaberen en halve maatregelen nemen . Te veel partijen en te veel regeringen.
 • Eddy Keulier

  1 jaar geleden
  Zo een Diesel Generator, zou dat duur zijn per KW? Je kan dat laten werken op rode diesel. Dus kan je Tesla eigenlijk op rode diesel rijden. Best ook een thuisbatterij voorzien, anders moet dat ding dag en nacht draaien. Een gas en elektriciteit aansluiting heb je niet meer nodig!
 • ANTONIO POL

  1 jaar geleden
  De Hollanders lachen zich een breuk. Ze weten dat vanaf 2026 wij veel stroom van hun gaan aankopen en aldus hun investeringen terug betalen.
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Geef een referendum ,dat vraagt wel politieke moed van onze advocatenregering die niet democratisch verkozen is
 • Francois Jonckheere

  1 jaar geleden
  Er is een "belgisch" compromis m.a.w. wij doen niks en wachten af, alles is beter dan de kiezer hierover via een referendum te raadplegen, kwestie van "belgische" democratie in ere te houden.