Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Duurdere voeding “onvermijdelijk”, zegt sector

Dat consumenten vandaag fors meer betalen voor hun voeding, was onvermijdelijk. Dat zegt Fevia, de federatie van de voedingsindustrie. Het is nog maar de vraag of en wanneer de prijzen opnieuw kunnen zakken.

30 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Ik krijg het ervan van al dat klagen over speculatie van voedselprijzen. Dat is altijd zo geweest. Doe er dan in hemelsnaam zelf iets aan. produceer zelf , of spreek met enkele mensen af om een moestuin te beginnen. Kweek samen een varken of twee. Plant een appelboom. Neen, hoor, want dat is vies zeker ?. Alles moet in het karreke van de supermarkt vallen. Een volle supermarktkar is ook sociale status bevestigen. Niet ?
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Dat er prijsstijgingen gingen komen post corona tijdperk stond in de sterren geschreven, maar dat het zo erg ging zijn verwachte blijkbaar niemand op uiteraard de happy few die hier alweer gigantische winsten genereren.
 • Karel Van Beeck

  2 maanden geleden
  De citroen is nog steeds niet helemaal uitgeperst.
 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Voor bepaalde producten en diensten (bijvoorbeeld: de kapper) is het de moeite om de grens over te steken. In Nederland is het goedkoper winkelen omdat de btw op bepaalde producten lager is maar ook omdat het land een grotere bevolking heeft, kunnen supermarktketens grotere volumes aankopen waardoor ze van de leveranciers meer voordelen krijgen. Stel dat België splitst dan zal het leven nog duurder worden voor de consument. Het probleem is dat sommige leveranciers de prijsstijgingen misbruiken.
 • Albert Hendrix

  2 maanden geleden
  Ik koop gewoon voor dezelfde som als daarvoor ,alleen is het nu minder en goedkopere producten en alleen de hoofdzakelijke dingen.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.