Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Duizenden verenigingen krijgen boete van 500 euro

De bestuurders van 3.400 vzw’s krijgen een boete van 500 euro van de FOD Financiën in de bus, omdat hun vzw administratief niet in orde is. Dat schrijft de krant ‘De Standaard’. “Regeldrift”, zegt de Verenigde Verenigingen. “We passen gewoon de wet toe”, reageert de fiscus.

85 reacties

 • Erik Andre's

  2 maanden geleden
  De macht van de boete : ongenaakbaar in alle domeinen. Met dank aan Europa toch voor wat landen in ons werelddeel betreft. Waar het schoentje een beetje wringt, is dat zeer goed betaalden wel eens een box van Pandora gebruiken tegenover burgers die meer moeite moeten doen om rond te komen. Zonder genade, want wet is zogezegd "wet". Men moet het maar op angstaanjagende manier tot een rechtszaak laten komen en dan hopen, dat de rechter aan uw kant staat, anders zijt ge nog vele malen armer.
 • bart bever

  2 maanden geleden
  En dat terwijl elke politieke partij in ons land zogezegd een vereniging zonder winst is?
 • jan geens

  2 maanden geleden
  Vele kleintjes maken een groot . Kassa ! dan moeten ze nog maar een wafelenbak doen voor voor vadertje staat nietwaar ?
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  De meeste van die vzw doen aan zelf verrijking royale onkosten vergoedingen en lonen weinig controle op wat ze met het opgehaalde geld doen dit is de reden dat er zoveel zijn
 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  Dat men de vzw's aanpakt die onder het mom van hun vzw allerlei duistere zaken regelen lijkt mij normaal echter dat men effectieve sportclubs ook op de rooster legt dat is wat mij betreft een brug te ver. Schrijf deze tenminste eens aan zodat ze weten wat ze moetn doen. Als ze het dan 1 jaar verder nog niet in orde hebben gebracht kun je optreden.