Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem.
Volledig scherm
Het verzegelde gebouw van PostNL in Wommelgem. © Marc De Roeck

Duizenden pakjes vast in verzegelde PostNL-depots, bol.com eist reactie na arrestatie topman

De webwinkel bol.com is verontrust na de arrestatie van de topman en de operationeel directeur van PostNL België wegens vermoedens van wanpraktijken. Duizenden pakjes zitten momenteel vast in twee verzegelde Belgische depots. Bol.com eist nu een reactie van PostNL. De bal ging aan het rollen na eerder undercoveronderzoek van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Onze onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging wekenlang undercover aan de slag bij PostNL. Hij zag er uitbuiting, zwartwerk en zelfs kinderarbeid. 

 1. Pieter (68) en Katrien (57) hebben geen huis meer, alleen maar een camper én de koers: “Waarom zou je meer nodig hebben? Een huis kost enkel geld”
  PREMIUM
  22

  Pieter (68) en Katrien (57) hebben geen huis meer, alleen maar een camper én de koers: “Waarom zou je meer nodig hebben? Een huis kost enkel geld”

  Een huis hebben ze niet meer. Een mobilhome volstaat, vinden Pieter Harvent (68) en zijn vrouw Katrien (57). Het hele jaar rijden ze rond, met de koers als bestemming. “Hoeveel wedstrijden zien we per jaar? Honderd, misschien. Maar dit jaar is het wat minder, spijtig genoeg. Ik heb kanker. Maar hier moésten we toch zijn, ziek of niet.” Dit is hun verhaal, van twee geboren woonwagenbewoners die overal en nergens wonen en daar best gelukkig van worden. “We hebben een bed, douche, wc, keuken en een tv. Meer heb je toch niet nodig?”
 2. Vlaamse regering beslist: dit is het definitieve tracé van de Ventilushoogspanningslijn
  Play
  68

  Vlaamse regering beslist: dit is het definitie­ve tracé van de Ventilus­hoog­span­nings­lijn

  De Vlaamse regering heeft het tracé van de Ventilushoogspanningslijn, die energie van de windmolenparken op zee aan land moet brengen, definitief vastgelegd. In het nieuwe tracé kan de regering het aantal getroffen gezinnen beperken tot zo’n 80. In Zedelgem, Torhout en Izegem gaat de lijn deels ondergronds. “Niemand vindt deze beslissing leuk, maar mensen nog langer in onzekerheid laten zitten, was voor mij geen optie”, reageert Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).