photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Duizenden gezinnen tijdlang zonder stroom in Diest

UpdateDiest en omgeving werden gisteravond door een grote stroompanne getroffen. Omstreeks 20.50 uur viel de elektriciteit uit in zowat de hele stad Diest, inclusief de deelgemeenten. Ook delen van Scherpenheuvel en Lummen werden getroffen, waardoor duizenden gezinnen geen elektriciteit hadden. Dat meldt distributienetbeheerder Infrax. Omstreeks 21.50 uur was de panne grotendeels verholpen.

 1. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
  77

  Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

  "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.
 2. Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldtentoonstelling

  Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldten­toon­stel­ling

  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft zondag, bij de start van de Vlaamse week op de Expo in Dubai, een bezoek gebracht aan het Belgische paviljoen. Het gebouw is een bijzonder staaltje van architectuur, dat door het weekblad Time Out wordt geprezen als "één van de coolste gebouwen" van de Expo. Op de gevel staan de drie regio's Vlaanderen, Wallonië en Brussel vermeld, die bevoegd zijn voor buitenlandse handel, maar de bezoekende toeristen blijken toch vooral geïnteresseerd in de typisch "Belgische" producten als chocolade, wafels en frieten.