Bart Leye
Volledig scherm
© Bart Leye

Duitse expert waarschuwt ons land: “Tihange 1 is afgeleefd en uiterst gevaarlijk”

De kerncentrale Tihange 1 is "afgeleefd" en de verdere uitbating ervan is "uiterst gevaarlijk". Dat heeft een Duitse specialist in kernenergie, Manfred Mertins, gezegd op een persconferentie in het Europees Parlement.

62 reacties

 • Nawara nawashi

  2 jaar geleden
  Is dat nu zo moeilijk om onze energie te halen uit windmolenparken.
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Peter Simons, misschien dat u dan ook 1 van die 10000 lekkende vaten laagradioactief kernafval in uw living wil. Die wachten al vele jaren op een opslagruimte in Dessel. Maak u geen zorgen vanwege de straling. Na een periode van "slechts" 300 jaar is deze gehalveerd.
 • Peter Simons

  3 jaar geleden
  Beter een kerncentrale dan van die mottige windmolens in mijn tuin !
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Ferdinand Engelbeen, vindt u de koeltorens van een kerncentrale prachtig? Ik niet. Wat de veiligheid betreft, lees het artikel ivm. de noodvoeding van Tihange 1 eens. Erg geruststellend noem ik dat niet. Over scheurtjes en andere tekortkomingen zullen we dan nog maar zwijgen.
 • Robert De Meulder

  3 jaar geleden
  Zij die zeggen dat er nog meer en nieuwe kerncentrales moeten komen omdat windenergie geen 100% zekerheid geeft bij minder wind.Op de zee bij een hoogte van 130 m is er altijd luchtstroming,maar ja ,zover hadden zij zich nog niet laten informeren en zeggen dan snel dat er nieuwe kerncentrales moeten komen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.