Bart Leye
Volledig scherm
© Bart Leye

Duitse expert waarschuwt ons land: “Tihange 1 is afgeleefd en uiterst gevaarlijk”

De kerncentrale Tihange 1 is "afgeleefd" en de verdere uitbating ervan is "uiterst gevaarlijk". Dat heeft een Duitse specialist in kernenergie, Manfred Mertins, gezegd op een persconferentie in het Europees Parlement.

62 reacties

 • Nawara nawashi

  4 jaar geleden
  Is dat nu zo moeilijk om onze energie te halen uit windmolenparken.
 • Ronny Ooijen

  4 jaar geleden
  Peter Simons, misschien dat u dan ook 1 van die 10000 lekkende vaten laagradioactief kernafval in uw living wil. Die wachten al vele jaren op een opslagruimte in Dessel. Maak u geen zorgen vanwege de straling. Na een periode van "slechts" 300 jaar is deze gehalveerd.
 • Peter Simons

  4 jaar geleden
  Beter een kerncentrale dan van die mottige windmolens in mijn tuin !
 • Ronny Ooijen

  4 jaar geleden
  Ferdinand Engelbeen, vindt u de koeltorens van een kerncentrale prachtig? Ik niet. Wat de veiligheid betreft, lees het artikel ivm. de noodvoeding van Tihange 1 eens. Erg geruststellend noem ik dat niet. Over scheurtjes en andere tekortkomingen zullen we dan nog maar zwijgen.
 • Robert De Meulder

  4 jaar geleden
  Zij die zeggen dat er nog meer en nieuwe kerncentrales moeten komen omdat windenergie geen 100% zekerheid geeft bij minder wind.Op de zee bij een hoogte van 130 m is er altijd luchtstroming,maar ja ,zover hadden zij zich nog niet laten informeren en zeggen dan snel dat er nieuwe kerncentrales moeten komen.