De kerncentrale van Tihange.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange. © Photo News

Duitse deelstaat Rijnland-Palts verzet zich tegen levensduurverlenging van Doel en Tihange

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts wil toetreden tot een klacht van Greenpeace en Benegora tegen de verlenging van de levensduur van de Belgische kerncentrales Tihange 1 en Doel 1 en 2. Dat heeft de ministerraad van de deelstaat zopas beslist. Rijnland-Palts vraagt dat de reactoren dringend worden stilgelegd, "om de bevolking te beschermen".

19 reacties

 • jaak Peeters

  4 jaar geleden
  Ben het eens met Luc Vierbergen en Annelies Vandenbroeck en nog anderen!
 • james vroman

  4 jaar geleden
  wij kunnen zeker zonder kernenergie ...hadden de Romeinen dan kerncentrales ?
 • Rudger Baal

  4 jaar geleden
  NVA houd alternatieven tegen waarschijnlijk vullen die de partijkas niet. Waarom zouden ze andefs alternatieven tegen houden. Niet omdat het de burger teveel zouden kosten.
 • robert flossy

  4 jaar geleden
  Ongelooflijk die Duitsers, protesteren tegen 'schone' kernenergie bij een ander en ondertussen miljoenen tonnen CO2 en andere vuiligheid de atmosfeer inblazen met hun zo geliefde bruinkool! Met andere woorden ze vergassen de hele buurt voornamelijk tussen Belgie en Keulen en zien anderen als gevaar voor hun leven.
 • billy brenders

  4 jaar geleden
  Duitsland heeft tans ook een kerncentrale geplaats zo goed als in belgie. Ze hebben een stukje grens dat in belgie terechtkomt en hebben daar hun kerncentrale geplaatst ver weg van de duitse bevolking maar extreem kort bij de Belgische bevolking. Ik eis dat deze ook wordt gesloten !
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 3. "Levensduurverlenging kerncentrales 900 miljoen euro goedkoper dan kernuitstap"
  Energiepact

  "Levens­duur­ver­len­ging kerncentra­les 900 miljoen euro goedkoper dan kernuit­stap"

  De gedeeltelijke levensduurverlenging van twee kerncentrales zou de energiekost in 2030 900 miljoen euro drukken ten opzichte van het scenario van de volledige kernuitstap in 2025. Dat blijkt uit het rapport dat de Gentse professor Johan Albrecht uitwerkte in opdracht van de federale regering. Een andere berekening, waarbij wordt uitgegaan van goedkope gasprijzen, verkleint het verschil sterk tussen beide scenario's.