De kerncentrale van Tihange.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange. © Photo News

Duitse deelstaat Rijnland-Palts verzet zich tegen levensduurverlenging van Doel en Tihange

De Duitse deelstaat Rijnland-Palts wil toetreden tot een klacht van Greenpeace en Benegora tegen de verlenging van de levensduur van de Belgische kerncentrales Tihange 1 en Doel 1 en 2. Dat heeft de ministerraad van de deelstaat zopas beslist. Rijnland-Palts vraagt dat de reactoren dringend worden stilgelegd, "om de bevolking te beschermen".

19 reacties

 • jaak Peeters

  4 jaar geleden
  Ben het eens met Luc Vierbergen en Annelies Vandenbroeck en nog anderen!
 • james vroman

  4 jaar geleden
  wij kunnen zeker zonder kernenergie ...hadden de Romeinen dan kerncentrales ?
 • Rudger Baal

  4 jaar geleden
  NVA houd alternatieven tegen waarschijnlijk vullen die de partijkas niet. Waarom zouden ze andefs alternatieven tegen houden. Niet omdat het de burger teveel zouden kosten.
 • robert flossy

  4 jaar geleden
  Ongelooflijk die Duitsers, protesteren tegen 'schone' kernenergie bij een ander en ondertussen miljoenen tonnen CO2 en andere vuiligheid de atmosfeer inblazen met hun zo geliefde bruinkool! Met andere woorden ze vergassen de hele buurt voornamelijk tussen Belgie en Keulen en zien anderen als gevaar voor hun leven.
 • billy brenders

  4 jaar geleden
  Duitsland heeft tans ook een kerncentrale geplaats zo goed als in belgie. Ze hebben een stukje grens dat in belgie terechtkomt en hebben daar hun kerncentrale geplaatst ver weg van de duitse bevolking maar extreem kort bij de Belgische bevolking. Ik eis dat deze ook wordt gesloten !
 1. Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over Septemberverklaring: “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”
  Play

  Rousseau haalt hard uit naar CD&V tijdens debat over September­ver­kla­ring: “Jullie hebben de politiek belache­lijk gemaakt”

  Vandaag debatteerde het Vlaams Parlement over de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vooral CD&V kreeg het daarbij hard te verduren, en dat vanwege de bocht die de partij – en dan vooral voorzitter Sammy Mahdi – nam in verband met de indexering van de kinderbijslag. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau trok alvast hard van leer tegen CD&V. “Jullie hebben de politiek belachelijk gemaakt”, klonk het onder meer.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. "Levensduurverlenging kerncentrales 900 miljoen euro goedkoper dan kernuitstap"
  Energiepact

  "Levens­duur­ver­len­ging kerncentra­les 900 miljoen euro goedkoper dan kernuit­stap"

  De gedeeltelijke levensduurverlenging van twee kerncentrales zou de energiekost in 2030 900 miljoen euro drukken ten opzichte van het scenario van de volledige kernuitstap in 2025. Dat blijkt uit het rapport dat de Gentse professor Johan Albrecht uitwerkte in opdracht van de federale regering. Een andere berekening, waarbij wordt uitgegaan van goedkope gasprijzen, verkleint het verschil sterk tussen beide scenario's.