Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde

In de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overgebracht. “De man was in het bijzijn van twee leerlingen een initiatie duikflessen vullen aan het geven. Rond 11.30 uur liep het fout en ontplofte een van de duikflessen. De bewoner raakte lichtgewond, de leerlingen bleven ongedeerd”, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politiezone Het Houtsche. 

11 reacties

 • STEPHANE DUQUESNOY

  4 jaar geleden
  Duiken doe je met lucht voor alle duidelijkheid en is dus geen bom op je rug. Het gevaar ontstaat bij het mengen van Nitrox (luchtmengsel met meer dan 20% O2) waar zuivere zuurstof wordt toegevoegd aan lucht. Zuivere zuurstof en vet of olie zorgen voor een ontploffing .
 • Yanick Bormans

  4 jaar geleden
  Bij het vullen van een rebrather flessen gebruikt men bijvoorbeeld 100 pure zuurstof.
 • Dirk Van den bosch

  4 jaar geleden
  Elke stof van welke aard ook, dat in een recipiënt is opgeslagen kan bij opwarmen van het recipiënt exploderen. Het gaat daarbij niet altijd over de stof zelf maar eerder de druk die oploopt door de opwarming van het recipiënt en zijn verzwakking die uiteindelijk barst en zo een explosie veroorzaakt. Ben 28 jaar bij de brandweer geweest, dikwijls mee geconfronteerd geweest en weet dus waarover ik spreek. Veel sterkte aan de getroffen bewoners
 • censor

  4 jaar geleden
  Het was geen zever wat ik hier zei ...
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Zuurstof is ontbrandbaar, voor zij die het niet wisten. Gaan duiken met een duikfles is eigenlijk onder water gaan met een klein bommetje op uw rug. Maar het is en blijft wel een fantastische sport/hobby.
 1. WEERBERICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst

  De hittegolf is nog niet voorbij in Vlaanderen. Het KMI verwacht vandaag en de volgende dagen nog maxima boven de 25 graden, met uitzondering van aan zee. Tot en met zaterdag blijft code geel voor de hitte van kracht. Er is echter ook weer onweer op komst. Vanaf vanmiddag en ook de komende dagen kan er lokaal veel neerslag vallen, met onweer, hagel en felle windstoten. “De zomer is nog niet voorbij, maar deze week moeten we rekening houden met verspreide regen of onweersbuien”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.
 2. Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarstige maag”

  Zieke Ruben Van Gucht haalt op aparte wijze finish van Dodentocht: “Karakter haalde het van weerbarsti­ge maag”

  Ruben Van Gucht staat bekend als fervent loper, maar de Dodentocht is toch ook voor hem een helse lijdensweg geworden. De sportcommentator voelde zich zo ellendig dat hij na 45 kilometer al naar huis terugkeerde. Van opgeven wilde hij echter niet weten. Enkele uren slaap kikkerden hem op, waarna alsnog een goede afloop volgde. “Karakter haalde het van mijn weerbarstige maag. De warmte maakte het echt een stevige beproeving. Het was een hele verstandige beslissing om tegen 13 uur te stoppen met wandelen”, klinkt het op zijn Instagrampagina.