Tim Dirven
Volledig scherm
PREMIUM
© Tim Dirven

Duidelijkheid over ziekenhuiscijfers: 336 opnames per dag zijn wel degelijk dóór Covid-19

Hoeveel nieuwe coronapatiënten belanden in de Belgische ziekenhuizen omdat ze echt een covidinfectie hebben? En hoeveel omdat ze om een andere reden worden opgenomen en ‘toevallig’ besmet blijken? De kwestie blijft voor verwarring zorgen.

23 reacties

 • PETER PERMENTIER

  3 maanden geleden
  Als onze 9 ministers van volksgezondheid er nog niet uit geraken om al dat niet jongeren vanaf 12 jaar een booster prik dienen te krijgen,hoe zou men dan uit de opnames in het hospitaal wijs geraken, als dan voor de hoofdnoodzakelijk factor het ski verlof niet kan doorgaan, dan pas zullen de poppen aan het dansen gaan, want dat is dan ook een ontneming van hun vrijheid, nl dringend op skiverlof gaan. Er zijn nog te weinig ministers van volksgezondheid zijn, ook al kost dit clubje ons 689.400 eur
 • Bart Verwegen

  3 maanden geleden
  Bijna iedereen is gevaccineerd, maar zoals we al lang weten beschermt de vaccinatie voor 90 procent. Met de gigantische hoeveelheid besmettingen die we nu hebben is de overige 10 procent in absolute cijfers wel een groot aantal personen die problemen kan krijgen.
 • Jeanpol Buyle

  4 maanden geleden
  Hoe kan dat nu, bijna iedereen is gevaccineerd. Besluit:spuiten helpen niet en immuniteit daalt verder
 • KOEN RASPOET

  4 maanden geleden
  39% wil coronamaatregelen afschaffen? En de andere 61% dan? In een democratie beslist de meerderheid! Zo zit de maatschappij nu éénmaal in elkaar.
 • Ilse Verlinden

  4 maanden geleden
  Al de cijfers waar julie om vragen, kunnen elke dag bekeken worden op het rapport van Sciensano, en op het weekrapport op vrijdag.
 1. Geert Molenberghs: "In werkelijkheid nu tussen 200.000 en 300.000 nieuwe besmettingen per dag”

  Geert Molen­berghs: "In werkelijk­heid nu tussen 200.000 en 300.000 nieuwe besmettin­gen per dag”

  Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen dat geregistreerd wordt in ons land, is vandaag voor het eerst voorbij de kaap van de 50.000 gegaan. Vorige week werden er op drie dagen zelfs meer dan 60.000 nieuwe gevallen per dag gerapporteerd en voor maandag 24 januari staat de teller nu al op een ongeziene 73.051 nieuwe gevallen. In werkelijkheid ligt dat aantal echter nóg een stuk hoger. “Tussen 200.000 en 300.000 per dag", aldus biostatisticus Geert Molenberghs.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.