Illustratiebeeld. Eén van de voorwaarden om aanspraak te maken op de schooltoeslag is een minimale aanwezigheid op school.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Eén van de voorwaarden om aanspraak te maken op de schooltoeslag is een minimale aanwezigheid op school. © Photo News

Dubbel zoveel schooltoeslagen teruggevorderd in schooljaar 2020-2021

In het schooljaar 2020-2021 is bij 1.366 gezinnen de schooltoeslag teruggevorderd. Dat is een verdubbeling tegenover de 617 terugvorderingen het schooljaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Katrien Schryvers heeft opgevraagd. De stijging kan mogelijk verklaard worden door de verlaging van de leerplicht van 6 naar 5 jaar, de verstrengde aanwezigheidsvoorwaarden en misschien ook door de coronacrisis.

  1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

    Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

    België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.