thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Dubbel zoveel mensen naar spoed met wespensteek

Onze spoedgevallendiensten krijgen opvallend veel patiënten over de vloer die gestoken zijn door een wesp. In sommige ziekenhuizen tellen ze zelfs een verdubbeling.

44 reacties

 • mich lee

  4 jaar geleden
  Christophe Ryckaert, als je zo zwaar allergisch bent, laat je dan behandelen voor die allergie. Dan ben je er direct vanaf en verlost van die allergie voor de rest van je leven. Duurt echt niet zo lang meer als vroeger. En je red er mogelijk je leven mee. Wil je dat niet, dan moet je ook niet zagen dat je opzwelt.
 • mich lee

  4 jaar geleden
  Ga je voor een wespensteek naar een ziekenhuis? Dat doet zeer, maar als je niet allergisch bent is dat enkel pijnlijk en gaat dat wel weer over.
 • Johan Vancaneghem

  4 jaar geleden
  Je ziet hier toch veel reacties van 'ikke niet, niet dit jaar'... alsof je iemand bent die overal ten alle tijde alles waarneemt. Als je allergisch bent, of in de keel of mond gestoken, ga naar spoed. Ben je in jouw been of hand gestoken, niet allergisch en vind je dat het meevalt, ga dan niet. Ik heb die dingen niet graag, niemand houdt van insecten, tenzij een liefhebber. Als ik moet kiezen tussen mug en wesp... liefst een mug zonder malaria.
 • Jo Van Echelpoel

  4 jaar geleden
  De oplossing tegen wespen!!! Men neme een bus sterk verdelgingsmiddel dewelke men leegdrinkt tot de wespenoverlast verdwijnt. Viola en klaar is kees ; samen met de planeet. Hoera
 • Jo Van Echelpoel

  4 jaar geleden
  Laat de bijen en wespen met rust als ze eten zoeken. Zij hebben door hun evenwichtige rol in de natuur meer bestaansrecht dan de mens. Groei aib
 1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.
 1. Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”
  PREMIUM
  Grembergen

  Bewoner springt van eerste verdieping uit brandend huis, buren kunnen tweede bewoner redden via dak: “Pure adrenaline om hen te helpen”

  De zware brand in de Groeneweg in Grembergen heeft bij de buren een diepe indruk nagelaten. Een Slovaaks gezin dat nu ongeveer een jaar in de woning verbleef, kon ternauwernood ontsnappen aan een zware uitslaande brand, mede dankzij de hulp van de buren. Een bewoner sprong vanop de eerste verdieping naar beneden, een andere werd door de buren via het dak aan de achterkant van het huis geholpen. “Het gezin was echt enorm in paniek", vertellen Nico De Meester en Natacha Bogaert, de redders in nood.