David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Dubbel zoveel flitspalen buiten werking na vandalisme

Vorig jaar zijn er langs de Vlaamse gewestwegen 21 flitspalen buiten werking gesteld na vandalisme. Dat is een verdubbeling tegenover de tien flitspalen in 2020. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer (Vlaams Belang). De kostprijs voor het herstel van de flitspalen loopt op tot ruim 136.000 euro.

6 reacties

 • Peter Van Endert

  2 maanden geleden
  Ik heb zelf geen vertrouwen in onze flitspalen. In mijn ogen kan men nóóit honderd procent een flitspal afsteillen
 • Viviane Kayaerts

  2 maanden geleden
  Als iedereen zich aan de snelheid kan houden dan moeten er geen flitspalen meer zijn en kan dat geld aan de onderhoud van de wegen worden uitgegeven.
 • willy vangeel

  2 maanden geleden
  Hier in dit boete en belastingland kost de kleinste snelheidsboete 62 euro. In Duitsland 25 euro. Om het nog gortiger te maken zouden ze nog graag een rijbewijs met punten doorvoeren en kilometerheffing is ook nog niet van de agenda. De kracht van de verandering.
 • swa joepers

  2 maanden geleden
  Voor deftige wegen geen geld maar heuvels en bloembakken enz overal aanbrengen daar is geld genoeg voor alsook traject controles met privé firma's die dit moeten beheren wie betaald die de gemeente weeral met ons belastings geld en ga hier maar door
 • Jan Roegiers

  2 maanden geleden
  Dit betekend dat er in Vlaanderen teveel staan in vergelijking met Wallonië.