Volledig scherm
© Photo News

Dubbel zoveel boetes voor verkoop van alcohol aan jongeren

De Tabak- en Alcoholcontroledienst van de FOD Volksgezondheid heeft vorig jaar 402 processen-verbaal opgesteld voor horecazaken die de regels over de verkoop van alcohol aan minderjarigen hebben overtreden. Dat is meer dan dubbel zoveel als de 184 pv's in 2016, zo blijkt uit cijfers van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld), waarover La Dernière Heure bericht.

7 reacties

 • Rob Hoek

  3 jaar geleden
  en hoe oud mogen die kindertjes dan drinken dan? net als in Nederland 18 jaar?
 • Ronny Van de Wal

  3 jaar geleden
  Paul Boutsen: Klopt helemaal.Hier in Antwerpen op het Theaterplein: Tientallen coma-zuipende jongeren die zich bevoorraden in de plaatselijke nachtwinkel.Wanneer de politie dan ter plaatse komt worden ze vriendelijk verzocht om rustig te zijn waarna de herrie terug begint.De gemakkelijke oplossing van de stad? Scholen sensibiliseren verder niks doen.De winkel sluiten zal ook niet veel uithalen.
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  Je kan bier nu toch maar moeilijk alcohol noemen als je ziet in welke mate er meer water in zit dan alcohol. Trouwens, chapeau voor wie het nog ziet zitten! Straks kunnen we allemaal weer gaan wildplassen, de een na de ander doet hier zijn deuren dicht in de buurt!!
 • Christinne Peeters

  3 jaar geleden
  Boetes, nog zo'n werkwoord van Nva.
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  "Jonge controleurs" doet bij mij vragen rijzen. Zo van die strebertjes die hun jong broertje van 15 jaar en 10 maand mee nemen als lokaas. Of moet ik er een tekeningetje bij maken?
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie