Het openbaar ministerie in Antwerpen vorderde celstraffen van tien maanden tot een jaar.
Volledig scherm
Het openbaar ministerie in Antwerpen vorderde celstraffen van tien maanden tot een jaar. © Getty Images/iStockphoto

Dt-fout brengt fraude met valse diploma’s aan het licht: beklaagden riskeren celstraf

BinnenlandHet openbaar ministerie heeft maandag celstraffen van tien maanden tot een jaar gevorderd voor vijf beklaagden die vervolgd worden voor schriftvervalsing en het gebruik van valse stukken in een fraudezaak rond vervalste getuigschriften en diploma's. De fraude was aan het licht gekomen door een dt-fout.

9 reacties

 • Don Tessers

  4 jaar geleden
  Poging om met valse getuigenschriften en diploma´s te infiltreren in het maatschappelijk systeem door de islam, is mislukt door tijdige ontdekking....!
 • oswald billiet

  4 jaar geleden
  Waarschijnlijk zitten en mensen op cruciale plaatsen op basis van een vals diploma zonder DT fouten. Dus: verander niets aan die DT regel, hoe moeilijk ook voor velen, maar het is een veiligheid die niet te onderschatten is en die velen door de mand doet vallen.
 • peter colson

  4 jaar geleden
  Attesten kopen zonder de nodige cursussen te volgen. En dan verklaren dat ze niet wisten dat ze vals waren. Ge moet al zeer naief zijn om dat verhaaltje te geloven. Dat is hetzelfde sprookje als iets gratis aangeboden te krijgen voor maar 10 euro. Een joekel van een contradictie, maar ongelooflijk hoeveel mensen daar nog altijd in trappen.
 • Rik Vang

  4 jaar geleden
  Ze "kopen" een diploma en beweren dan dat ze niet weten dat het vals is??? Ook een zeer "sociale" ingesteldheid dus...
 • William Van den Berghe

  4 jaar geleden
  Hebben vermoedelijk zelfs geen diploma lager onderwijs.
 1. “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgeschoten door stiefzoon”

  “Barones Myriam Ullens (70) van ooit steenrijke Belgische familie doodgescho­ten door stiefzoon”

  Myriam Ullens de Schooten Whettnall (70), een bekende Waalse barones, is deze ochtend doodgeschoten voor haar woning in Lasne. Dat melden verschillende Waalse media. De dader zou haar stiefzoon Nicolas (58) zijn. Met hem zou ze al langer in conflict hebben gelegen rond enkele erfeniskwesties. Myriam Ullens behoorde tot een ooit steenrijke familie, met diepe vertakkingen in onder meer de Weight Watchers.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Hervorming Franstalige schoolvakanties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

  Hervorming Franstali­ge schoolva­kan­ties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

  De hervorming van de Franstalige schoolvakanties heeft heel wat gevolgen voor de buitenschoolse opvang van Nederlandstalige kinderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar zijn de leden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het unaniem over eens. Toch is er onenigheid over de oplossing voor het probleem. In 2021 besloot de Franstalige gemeenschapsregering om vanaf 2022 de schoolvakanties te hervormen. Zo is de zomervakantie met twee weken ingekort en werden herfst- en krokusvakanties met een week verlengd. Dat heeft als gevolg dat de schoolvakanties van Nederlandstalige scholen niet langer volledig gelijklopen met de schoolvakanties van de Franstalige scholen.