Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Druktebarometer kust blijft nog minstens tot eind 2021 actief

De druktebarometer voor de kust zal nog tot minstens eind 2021 worden gebruikt. Dat zei gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu vandaag in de provincieraad naar aanleiding van een vraag van raadslid Patrick De Clerck (Open Vld). Ondertussen wordt gewerkt aan verschillende verfijningen, waaronder gedetailleerde info per kustgemeente omtrent het aantal unieke bezoekers en hun herkomst.

2 reacties

 • jammy cappon

  3 weken geleden
  Wil dus zeggen dat pas tegen eind 2021 70% van de bevolking zal gevaccineerd zijn.
 • Frans Peeters

  3 weken geleden
  Onze kust word prive gebied
 1. Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  Johan Neyts: "Het moet in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”

  ‘Zorg dat dit de laatste pandemie is.’ Dat is de titel van een rapport dat een panel van experten opstelde in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en waarin een vernietigende evaluatie gemaakt wordt van de manier waarop de coronapandemie wereldwijd werd aangepakt. Het panel geeft ook een reeks aanbevelingen om een nieuwe pandemie te voorkomen. En dat is wel degelijk mogelijk, volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) “Met wat er aanbevolen wordt, moet het in principe mogelijk zijn dat dit de laatste pandemie was”, zei hij in Terzake op Canvas.
 2. Braziliaanse poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”
  Binnenland
  2

  Braziliaan­se poetsvrouw (30) in ons land “opgesloten, verkracht en overleden”

  Een Braziliaanse vrouw die in ons land als schoonmaakster wilde komen werken is in Brussel door een man opgesloten en verkracht en nadien overleden door de gevolgen van seksueel misbruik. Dat verklaren familieleden van Cristianny Fernandes de Souza (30), nadat de vrouw aan baarmoederhalskanker stierf in een Brussels ziekenhuis. Het gerecht bevestigt aan HLN dat een opsporingsonderzoek loopt in de zaak.
 3. Jambon: “Begrip 'knuffelcontact' verdwijnt”

  Jambon: “Begrip 'knuffelcon­tact' verdwijnt”

  Vanaf 9 juni zullen mensen meer sociale contacten mogen hebben. Vanaf dan zullen gezinnen meer bepaald vier personen binnen mogen ontvangen, kinderen niet meegerekend. Die vier personen moeten ook niet tot hetzelfde huishouden behoren zoals nu wel geldt voor de twee personen die mensen thuis mogen ontvangen. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Ook het gegeven ‘knuffelcontact’ valt weg. Je kan vanaf 9 juni vier mensen thuis uitnodigen als sociaal contact”, aldus Jambon in een interview met Belga.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas