Minister-presidenten Elio Di Rupo en Jan Jambon flankeren premier Alexander De Croo na een Overlegcomité. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-presidenten Elio Di Rupo en Jan Jambon flankeren premier Alexander De Croo na een Overlegcomité. Archiefbeeld. © Photo News

Druk op vervroegd Overlegcomité neemt toe: “Hoelang gaan we het nog trekken met halve maatregelen?”

Dat het Overlegcomité niet pas midden januari opnieuw zou samenkomen, leek vooraf in de sterren geschreven. Met de bloedrode cijfers - en wat druk van de gouverneurs - zullen de toppolitici zich allicht vroeger dan verwacht over verstrengingen moeten buigen. Maar niet iedereen lijkt daarvan voorstander te zijn: “Als het noodzakelijk is, kan het Overlegcomité binnen het uur bijeenkomen.”

153 reacties

 • Steven van Sas

  1 jaar geleden
  De volgende maatregel: neem verplegend personeel aan. Het grote probleem is niet covid maar een kapotbespaarde en uitgeperste zorg. Gaat men bij de volgende grieppiek dan ook hun pandemiewet inzetten?
 • Paulina Buelens

  1 jaar geleden
  Dus misschien inderdaad, een keer alles sluiten voor 3-4 weken en terug open doen. Alles. Ook scholen die volgens mij grootste besmettingsplaats is aangezien kinderen meestal geen symptomen tonen...wanneer komen de cijfers omhoog? Na alle vakanties. Waarom in de zomer (reizigers toch) wel rustig was? Want scholen waren dicht.
 • francis vanoverschelde

  1 jaar geleden
  De beste maatregelen zijn geen maatregelen zoals in Zweden
 • Jean Donny

  1 jaar geleden
  Wat gemorrel in de marge gaat ons niet ver brengen. Het beestje laat zich niet zo makkelijk doen.
 • Ann Meersman

  1 jaar geleden
  Scholen sluiten! Zal niet anders kunnen, want die zoetekes gaan voor de rest van hun leven gefrustreerd zijn van een mondmasker te dragen volgens sommigen…