(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Baert Marc

Druk op spoedgevallen neemt fors toe: tot 20 procent meer patiënten dan voor corona

De meeste spoedgevallendiensten in Vlaanderen zagen in de eerste helft van 2022 meer patiënten langskomen dan in dezelfde periode in 2019, dus voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS bij ruim twintig Vlaamse ziekenhuizen. Als oorzaak wordt onder meer verwezen naar de overbelaste huisartsen, een vergrijzende bevolking en meer mentale klachten als gevolg van de coronapandemie.

3 reacties

 • Debo Fissette

  2 maanden geleden
  Toch normaal. In plaats van te investeren in maatregelen had men moeten investeren in de zorg, maar die sector wordt al gedurende decennia afgebouwd terwijl de bevolking toeneemt. Corona was enkel een symptoom, de oorzaak ligt elders.
 • Albert SORGELOOS

  2 maanden geleden
  Het probleem zit bij de afspraken. Men krijgt niet op afspraak een probleem, met zijn gezondheid. Wanneer men iets abnormaal ondervind en men moet 2 à 3 dagen wachten alvorens men bij de huisarts langs kan gaan, is het soms al veel te laat. De eerstelijnszorg komt in het gedrang. Dat artsen het rustiger aan willen doen, daar heb ik begrip voor. Anderzijds zouden ze toch hun patiënten waarvan zij het dossier beheren zonder afspraak moeten kunnen ontvangen in hun praktijk.
 • Rudi Van Goethem

  2 maanden geleden
  Wat wil je, dit is de enige manier om nog bij een gespecialiseerd arts te geraken. Als je op een normale manier een afspraak wil maken moet je 3 maand wachten of nog erger "wij nemen geen nieuwe patienten meer aan, meneer". Daar sta je dan met je oogontsteking, rugprobleem of hartkloppingen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.