Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Druk op Antwerps stadsbestuur stijgt in zaak-El Kaouakibi

Er rijzen steeds meer vragen rond de politieke verantwoordelijkheid van de Antwerpse schepenen van Jeugd en Financiën in het mogelijke misbruik van subsidies door Let's Go Urban (LGU). Dat blijkt uit stukken van de audit en collegebesluiten die 'De Morgen' kon inkijken. De druk stijgt.

95 reacties

 • Danny Govaerts

  2 dagen geleden
  Maar een manier waarop heel dat gerommel met subsidies kan stoppen. Wie over een pot om subsidies te verstrekken beschikt moet die pot bekend maken. En enkel een bedeling doen als een geleverde factuur is goedgekeurd. Niet door 1 persoon maar door het verantwoordelijk bestuur. Vanaf het bedrag een jaar getal Overstijgt van €50000 . Geen enkele club heeft dit nodig als de leden hun steentje bijdragen, en de lonen van verantwoordelijk mogen niet met subsidies betaald worden.
 • Philippe Deckers

  3 dagen geleden
  Zijn er koppen gerold na het schandaal met Samu Social in Brussel? Dit project van nutteloze verspilling van belastinggeld moet onmiddellijk gestopt worden. Met dat geld kunnen alle kindjes in alle scholen een gezonde dagelijkse maaltijd krijgen. Dat is nuttig.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 dagen geleden
  De paraplu's worden opengetrokken door Bart Paraplu
 • kristel keusters

  6 dagen geleden
  In plaats van verantwoordelijkheid te nemen BDW, probeert u als slachtoffer over te komen, als persoon bent u heel diep gezakt in mijn ogen en vindt u geen waardige burgermeester meer, neemt ontslag.
 • lodewijk maesen

  2 weken geleden
  somers en rutten lijken van de aardbol verdwenen..als hun niet uitkomt geven ze geen commentaar
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  7

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing