Vicepremier Vandenbroucke legt de eed af bij de koning.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepremier Vandenbroucke legt de eed af bij de koning. © BELGA

Druk is nu al groot: zorgsector verwacht veel van oude rot Frank Vandenbroucke

De zorgsector is meer dan tevreden met de 64-jarige Frank Vandenbroucke (sp.a) als minister van Volksgezondheid. Met zo’n oude rot in het vak kan het eigenlijk niet misgaan, is de redenering. Maar net omdat de man gepokt en gemazeld is in de politieke stiel, zijn de verwachtingen ook torenhoog. Of hij die zal kunnen waarmaken, is maar de vraag.

18 reacties

 • Alex De Witte

  4 maanden geleden
  Als hij nog eens 10 miljoen te veel vind in de kas en terug vraagt om dit te verbranden... Geef het dan aan de mensen van de zorgsector!
 • Rudi Met den Ancxt

  4 maanden geleden
  Een slimme man die zwart geld verbrandt en niet verkozen....? Geen probleem. Zolang er geen splitsing is van de zorg gaat hij niet veel bereiken.
 • Fabienne Somers

  4 maanden geleden
  De zorgsector zal er bekaaid vanaf komen met VDB. Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet. Niet het minste vertrouwen in die man. Heeft niets anders gedaan dan met de liberalen de werkman kaal geplukt. En dat durft zich socialist noemen. Vergeet niet hij is een academicus, goedbetaald, warmpjes in het geld en vastgoed. Als minister kan hij in zijn oude dag nog een aardig potje bijeensparen om nog maar te zwijgen van zijn uittredings vergoeding in 2024.
 • Mathieu Vangerven

  4 maanden geleden
  Hij kan het niet slechter doen dan de vorige en die zat zelf in de gezondheidszorg, maar of hij steeds de goede beslissingen zal nemen is nog een grote vraag, is iedereen de geld verbranding vergeten?
 • Etienne Schuermans

  4 maanden geleden
  ZAl het beter doen dan deblock maar heeft ook niet veel geld om alles v de zorgverleners te doen die verdienen het v 100 procent Zie hem zelfs nog ontslag geven binnen 1 a 2 jaar wegens onvrede in deze regering
 1. Geen Kristof Calvo in nieuwe regering, en dat noemt hij zelf ‘wrang’: “Hij zou te veel schietschijf worden van de oppositie”
  PREMIUM

  Geen Kristof Calvo in nieuwe regering, en dat noemt hij zelf ‘wrang’: “Hij zou te veel schiet­schijf worden van de oppositie”

  Opvallend toen de partij Groen vanmorgen na een nacht debat de twee namen voor haar excellenties in de nieuwe regering-De Croo naar buiten bracht: met Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten valt Kristof Calvo uit de boot. De Kamerfractieleider haalde het bij een stemming in de partij nipt niet. Volgens politicoloog Dave Sinardet (VUB) speelde naast interne kwesties ook zijn imago hem parten.
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie