Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © EPA

Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnikovs in beslag genomen

In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht. 

 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  46

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.
 2. "Mogelijk een van de meest besmettelijke virussen ooit": dit is wat we al weten over de nieuwe coronavariant omikron
  Play
  Update

  "Mogelijk een van de meest besmette­lij­ke virussen ooit": dit is wat we al weten over de nieuwe coronavari­ant omikron

  Experts zijn bezorgd over een nieuwe variant van het coronavirus die is opgedoken in het zuiden van Afrika. Hoewel er nog niet genoeg gegevens beschikbaar zijn om met zekerheid te zeggen of de omikronvariant -variant B.1.1.529- besmettelijker, ziekmakender en/of resistenter is tegen de vaccins, gaan er toch heel wat rode vlaggen omhoog. Dit is wat we nu al weten.