Volledig scherm
© ANP XTRA

Druglijn krijgt het vaakst vragen over eigen gebruik drank en drugs, ook gokken en gamen in opmars

De grootste groep van mensen die in 2018 De Druglijn contacteerden, was die met vragen over het eigen gebruik van drank, drugs en pillen of het eigen gokken of gamen. Hun aandeel steeg vorig jaar tot 39 procent, blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag van De Druglijn, die 25 jaar bestaat.

 1. Jambon en Di Rupo vragen aan Michel en Merkel om bij Europese post-Covid-beleid betrokken te worden

  Jambon en Di Rupo vragen aan Michel en Merkel om bij Europese post-Co­vid-be­leid betrokken te worden

  Vlaanderen en Wallonië vragen samen met 22 andere Europese regio's om betrokken te worden bij de EU-besluitvorming over het post-Covid-herstel. De 24 regio's uit 9 lidstaten hebben daarvoor een gezamenlijke brief gestuurd naar een reeks Europese leiders onder wie Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, Europees Raadsvoorzitter Charles Michel en Duits bondskanselier Angela Merkel.
 2. Vrienden wijzen jongeren op gevaren gameverslaving op nieuw evenement GameChangers: “Er is nog een wereld naast online gamen”

  Vrienden wijzen jongeren op gevaren gameversla­ving op nieuw evenement GameChan­gers: “Er is nog een wereld naast online gamen”

  Wat is een gameverslaving? Wanneer wordt je passie een verslaving en hoe zorg je ervoor dat het nooit zo ver komt? Dat zijn vragen die Thomas, Bavo en Jeroen, zelf ooit verslaafd, op 4 mei willen beantwoorden tijdens de eerste editie van GameChangers. Ze willen jonge gamers wijzen op de gevaren maar vooral aantonen dat er nog een leven naast het online gamen is.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt