Els in het hotel waar ze nu zitten en beelden van hun badkamer. Niet bepaald de luxe waar Roel en Els voor hebben betaald, al is het koppel wel dankbaar dat ze er kunnen blijven.
Volledig scherm
Els in het hotel waar ze nu zitten en beelden van hun badkamer. Niet bepaald de luxe waar Roel en Els voor hebben betaald, al is het koppel wel dankbaar dat ze er kunnen blijven. © rv

Droomreis van Els en Roel wordt nachtmerrie: “Meermaals belogen en bedrogen. We willen gewoon terug naar huis”

Thomas Cook FaillietEls Luyten (27) en haar vriend Roel Speybrouck (29) uit Merchtem keken er enorm naar uit: een weekje lekker luxueus op reis in Tunesië. Vijfsterrenhotel, all-inclusive en genieten maar. Tenminste, dat was het plan. Want door het faillissement van de Britse touroperator Thomas Cook – het koppel boekte hun vakantie via Neckermann - zien Els en Roel hun vakantie nu in duigen vallen. Intussen zijn ze het totale gebrek aan communicatie en de valse beloftes meer dan beu. “We hebben echt een limiet bereikt. We willen gewoon terug naar huis”, getuigt Els vanuit Hammamet.

 1. Evelyne zag vanmorgen reis naar Mexico in het water vallen: “400 euro bijbetaald voor nieuwe vlucht en nu afwachten of hotel in orde is”

  Evelyne zag vanmorgen reis naar Mexico in het water vallen: “400 euro bijbetaald voor nieuwe vlucht en nu afwachten of hotel in orde is”

  Evelyne Termote uit Drongen bij Gent trok vanmorgen met een klein hartje naar Brussels Airport, in de hoop dat ze met haar partner op vakantie kon vertrekken naar Mexico. Aan de balie van Brussels Airlines kwam er echter slecht nieuws: hun vlucht via Manchester was geannuleerd omdat de aansluitende vlucht naar Cancun door het faillissement van Thomas Cook UK niet meer plaatsvond. Er zat maar één ding op als ze toch wilde vertrekken: omboeken. En extra betalen. En ze was niet de enige die voor die keuze kwam te staan.
 2. OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlijdens aan corona in ons land

  OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlij­dens aan corona in ons land

  De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde wel telkens met ongeveer een vijfde tot een kwart.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto