Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Droogte doet Vlaamse huizen barsten: komt verzekering tussen? En kan je zelf als eigenaar iets doen?

De droogte van de laatste jaren blijft niet zonder gevolgen. Door de dorre ondergrond beginnen in West-Vlaanderen steeds meer huizen te scheuren en te verzakken. Verzekeringsmaatschappijen trekken de handen weg, waardoor gezinnen met de factuur achterblijven. “De overheid moet de droogte dringend erkennen als ramp”, eist de expert ter zake.

59 reacties

 • Rene Dannau

  3 jaar geleden
  in de winter je regenwater opvangen en in de zomer de grond rond de woning vochtig houden met dit water.
 • aaron aerts

  3 jaar geleden
  Het regent al 3 dagen. "droogte". Ha. Het is een paar weken zonnig geweest.
 • Ria Adams

  3 jaar geleden
  Niet moeilijk met de aanbouw van nieuwe appartementen met diepe kelders wordt de laatste druppel water weggezogen in steden en dorpen 6 meter diep ze zuigen zelfs 14 dagen voor het bouwverlof en dan nog 3 weken in het bouwverlof zomaar zonder dat er een steen is gelegd. Wat wil je dan en wie is de schuldige die aannemers maar die zijn weg en de poen is verdient.Jan met de pet gaat opdraaien voor de kosten aan hun huizen.Daaraan kun je weeral zien wat een zwak bestuur wij hebben.
 • Jo Bosman

  3 jaar geleden
  Verzekeringen. Je bent goed om te betalen , maar eens je schade hebt is het een ander paar mouwen. Dan wringen ze zich in alle bochten om niet uit te moeten betalen.
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Mijnheer in het filmpje moest eerst maar zien dat hij voldoende budget voorzag in fundatie en daar wat hij nog overhad om luxueus te bouwen. Als je het omgekeerde doet dan bekom je dit resultaat.