Beeld ter illustratie, auto-ongeluk.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, auto-ongeluk. © Getty Images

Dronken en een ongeval veroorzaakt? Dit kan u al snel 18.000 euro kosten

Een ongeval met gewonden kost de verzekeringsmaatschappij gemiddeld 18.000 euro. Wie dronken achter het stuur zat op het moment van het accident, draait echter zelf op voor die kosten. Dat schrijft De Standaard vandaag. 

21 reacties

 • Kees Vink

  4 jaar geleden
  Hoeveel heeft doodrijder van Merel moeten betalen ? En wat betekent “ effectief “ in een uitgesproken straf ? 5 jaar “ effectief “ en na 2 jaar al terug betrapt worden , als passagier , in ZIJN onverzekerde BMW
 • Paul Philippaerts

  4 jaar geleden
  Om dat probleem op te lossen zou ik nog meer stadswachten en parkeercontroleurs in dienst nemen. Dat zal het aantal verkeersdoden niet terugdringen maar is wel goed voor de kassa. Vluchtmisdrijf moet gelijkgeschakeld worden met dronken achter het stuur.
 • Werner Tambuyser

  4 jaar geleden
  Wanneer legt men eindelijk de grens op 0 promille,dan is het voor iedereen duidelijk,maar dat zal pas gebeuren als zoon of dochterlief van de minister slachtoffer word.
 • Joseph Van Gool

  4 jaar geleden
  Niet dronken en een ongeval veroorzaken zou dan ook 18000 euro moeten kosten, dan zouden de verzekeringen jaarlijks niet meer omhoog gaan. En de files gaan ook opgelost geraken dan. Maar daar heeft men nog niet bij stil gestaan.
 • Frans Van den Bossche

  4 jaar geleden
  Er zijn veel mensen die kunnen stoppen na een glas. Waarom zouden die gestraft worden omdat er anderen zijn? Dit is nooit toepasbaar in een rechtsstraat.