BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Drinkwaterbedrijven maken 84 miljoen euro winst, maar willen uw factuur toch nog verhogen

De vier grootste Vlaamse drinkwaterbedrijven - allemaal in handen van de overheid - hebben vorig jaar samen 84,3 miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit een analyse van hun jaarrekeningen. Desondanks willen ze de komende jaren de tarieven verder verhogen. Is dat te verantwoorden?

178 reacties

 • Dominiek Van Lommel

  4 weken geleden
  Ik zal aan mijn baas ook twintig procent opslag vragen. Ik moet namelijk grote investeringen gaan doen in zonnepanelen en isolatie. Ik verwacht volgend jaar al een groot verlies. Kom nu, De Hollanders doen het voor veertig procent minder. Misschien zitten daar wat minder politici met vette zitpenningen in de beheerraden?
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Basisrechten bestaan niet meer in onze westerse samenlevingen. Ook al staan die nog in onze grondwet en allerlei internationale overeenkomsten. Niet voor wonen, niet voor water, niet voor energie, niet voor betaalbare voeding, niet voor onderwijs, niet voor zorg. Alleen de macht van het geld telt nog en dus het recht van de rijkste. Leer er mee leven dat je ze kwijt bent en dat we een revolutie zullen moeten plegen om ze terug te krijgen.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 maanden geleden
  Ha ja, ze voelen nu het minder waterverbruik al door de hoge energieprijzen. Korter en minder douchen, geen baden meer nemen, enz. Hoe minder je verbruikt hoe duurder het wordt. Altijd al zo geweest.
 • Marc Mettepenningen

  3 maanden geleden
  Drinkwater is een basisrecht en de verdeling en het beheer ervan behoort de overheid toe, evenals gas en electriciteit. De billijke kosten die aangerekend worden moeten dienen voor onderhoud beheer en investeringen van het net.
 • Frank Waeghe

  3 maanden geleden
  Naast de drinkwaterbedrijven blijkt er aldus het filmpje bij het artikel ook nog een drinkwaterkoepel te zijn met een ceo en alle andere toeters en bellen. Waarom moet dit zo gediversifieerd zijn want beter worden we daar duidelijk niet van. Ik bedoel dan de burger, de politici in de raden van die bedrijven dat is natuurlijk een ander verhaal.
 1. Franse baguette, Belgische kermistraditie en Cubaanse rum weldra immaterieel erfgoed? Unesco buigt zich over nieuwe erkenningen
  1

  Franse baguette, Belgische kermistra­di­tie en Cubaanse rum weldra immateri­eel erfgoed? Unesco buigt zich over nieuwe erkennin­gen

  De komende week buigen enkele experten van Unesco zich over een lijst van producten en gerechten die een erkenning willen als immaterieel erfgoed. Het Comité voor Cultureel Immaterieel Erfgoed van Unesco, dat voorgezeten wordt door Marokko, heeft 56 aanvragen voorliggen. Onder meer kermisfeesten in Frankrijk en België, de lichte Cubaanse rum en de Franse baguette hebben een aanvraag ingediend.