Jonathan Beke, zaakvoerder van brasserie Maddox in Kortrijk, getuigt dat het moeilijk is om personeel te vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Beke, zaakvoerder van brasserie Maddox in Kortrijk, getuigt dat het moeilijk is om personeel te vinden. © Wouter Van Vooren

Dringend gezocht: m/v/x voor horecazaak. “Dit is een drama aan het worden”

De vacatures in de horeca staan op een historisch hoogtepunt. De sector wil met de VDAB op zoek naar structurele oplossingen. “Een pasklaar antwoord is er niet.” Maar intussen geraken horeca-uitbaters in de problemen: “Als ik niet snel drie mensen vind, zal ik mijn terras moeten verkleinen en werken met sluitingsdagen”.

63 reacties

 • Johan Corvers

  2 maanden geleden
  Horeca liefst voor eigen deur keren met nepcontracten … door de Corona vele mensen waren daardoor niet eens in orde om te kunnen gaan stempelen… nu na Corona vinden ze niemand hoe zou dat komen ? Bazen die aanwezig zijn en aan de toog zitten nog te mooi om een tafel af te ruimen of een glas vast te nemen ….hopelijk kuist Corona deze wantoestanden in de horeca uit. En worden de mensen correct betaald met deftige eerlijke contracten ….
 • Juliette Nijs

  2 maanden geleden
  geef het personeel een deftig loon ipv altijd maar dat minimum waar niemand nog deftig van kan leven. Elke sector heeft nacht en weekend premies, de horeca? nee hoor hier ist dag en nacht hetzelfde miezerige minimum loon
 • luc verriest

  2 maanden geleden
  Een pasklaar antwoord is er zeker niet! Misschien nog wat buitenlandse seizoenwerkers binnenhalen? Hard werk, onregelmatige uren, matig loon. Wie van de pakweg 400.000 werklozen is daarvoor geïnteresseerd?
 • willems michel

  2 maanden geleden
  Zelf werken is ook een deugd.
 • Fatima

  2 maanden geleden
  Gratis reclame voor je zaak, da's dan weeral geld gespaard dat aan het personeel kan gegeven worden. Of toch maar liever een dikke auto.