Uit een aantal tweets die onderzoeksrechter Serlippens (inzet) likete, zou haar vooringenomenheid blijken
Volledig scherm
Uit een aantal tweets die onderzoeksrechter Serlippens (inzet) likete, zou haar vooringenomenheid blijken © BELGA

Dries Van Langenhove wil onderzoeksrechter laten wraken wegens tweets

De advocaat van Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) heeft een wrakingsverzoek ingediend voor onderzoeksrechter Annemie Serlippens. Uit een aantal tweets die ze likete, zou haar vooringenomenheid blijken, schrijven de kranten van Mediahuis.

 1. Mogen rechters tweeten? “Ja, maar er is de plicht tot terughoudendheid”

  Mogen rechters tweeten? “Ja, maar er is de plicht tot terughou­dend­heid”

  Oud-assisenvoorzitter Edwin Van Fraechem (80) heeft zich in het Radio 1-programma Nieuwe Feiten uitgelaten over de vraag of magistraten wel mogen twitteren. Aanleiding is onderzoeksrechter Annemie Serlippens, die belast is met het gerechtelijk onderzoek naar Kamerlid Dries van Langenhove die in de Vlaams Belang-fractie zetelt. Uit een aantal tweets dat ze likete zou blijken dat ze niet onpartijdig is. De verdediging van de voorman van het extreemrechtse Schild & Vrienden wil dat Serlippens gewraakt wordt.
 2. Amnesty en 73 andere organisaties eisen onmiddellijke vrijlating van Ahmed Samir Santawy
  1

  Amnesty en 73 andere organisa­ties eisen onmiddel­lij­ke vrijlating van Ahmed Samir Santawy

  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International publiceert vandaag samen met 73 andere organisaties een publiek statement waarin de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating wordt gevraagd van Ahmed Samir Santawy. De student, die een Belgische verloofde heeft, zit nu al meer dan twee maanden in de cel in Egypte in het kader van een onderzoek naar zogenaamde 'aan terrorisme gerelateerde zaken'.
 1. LIVE. Van Ranst maakt zich zorgen over tweede knuffelcontact: "Dit kan enorme impact hebben” - De Croo: “Dit zijn laatste moeilijke weken”
  Play
  83

  LIVE. Van Ranst maakt zich zorgen over tweede knuffelcon­tact: "Dit kan enorme impact hebben” - De Croo: “Dit zijn laatste moeilijke weken”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!