Dries Van Langenhove (r.) met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanmiddag op de persconferentie.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove (r.) met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanmiddag op de persconferentie. © BELGA

Dries Van Langenhove trekt als onafhankelijke kandidaat Kamerlijst Vlaams Belang in Vlaams-Brabant: “Ik zal de strijd die ik op straat lever nu ook in het parlement voeren”

Dries Van Langenhove, de oprichter van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild en Vrienden, wordt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant. Opvallend: hij doet dat als onafhankelijke. “Ik ga mijn politiek activisme nu ook in het federaal parlement voeren”, aldus Van Langenhove samen met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op een persconferentie.

214 reacties

 • Alain Verschaeren

  3 jaar geleden
  Degene die roepen dat hij als onafhankelijke de list zal trekken moeten eens rondkijken. Wat doet Beels in Antwerpen en De Decker in West Vlaanderen. Trouwens hoeveel ministers zijn er niet die nooit op een lijst hebben gestaan en na de verkiezingen door hun partij aangeduid worden als minister. Koen Geens en Philippe Muyters zijn daar een mooi voorbeeld van en er zijn er waarschijnlijk nog. Dries is tenminste eerlijk en het is de kiezer die beslist!
 • roger boons

  3 jaar geleden
  veel succes .. doe verder
 • Guy Dupont

  3 jaar geleden
  Als spreker heeft die gast charisma. Als mens totaal niet geloofwaardig. Hoe kun je nu op een lijst staan als 'onafhankelijke'? Intussen groot aantal leugens uitkramen. Hopelijk is zijn ballonnetje snel doorprikt.
 • Artuur Lemmens

  3 jaar geleden
  Zeer tof. En proficiat Dries Van Langenhove dat je die schijnheilige Cools op canvas te kakken hebt gezet. Ik weet ook niet waarom die mensen als Cools zo publiekelijk keihard mogen liegen en met fake-accounts mensen mogen belagen. Cools, jij mag anders ook antwoorden? Wij van Vlaams Belang zijn eerlijke, sociale mensen. Waarom u dan niet?
 • gerrit willems

  3 jaar geleden
  Sorry , ik zit net naar villa politica te kijken . Is dat de manier waarop men debatten voert . Niemand luistert naar elkaar ,sommigen zijn op de gsm bezig andere zitten te lachen en te praten onder elkaar andere doen wat papierwerk . Totaal geen respect voor elkaar.
 1. Meer dan 1.000 betogers nemen deel aan ‘Mars voor Democratie’ in Ninove, boegeroep tijdens eedaflegging ex-N-VA’er Arents

  Meer dan 1.000 betogers nemen deel aan ‘Mars voor Democratie’ in Ninove, boegeroep tijdens eedafleg­ging ex-N-VA’er Arents

  De ‘Mars voor Democratie’ heeft ongeveer 1.300 betogers op de been gebracht in Ninove. Dat meldt de politie. De manifestanten betoogden tegen het nieuwe schepencollege zonder Forza Ninove, de partij van Guy D’haeseleer die bij de gemeenteraadsverkiezingen veertig procent van de stemmen haalde, maar in de oppositie belandde. Het nieuwe gemeentebestuur van Ninove heeft vanavond de eed afgelegd. Dat verliep rustig, al was er wel boegeroep te horen tijdens de eedaflegging van ex-N-VA’er Joost Arents, die op eigen houtje ervoor koos om met Open Vld en Samen in een coalitie te stappen.
 2. Nog geen 25.000 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkingen perfect normaal

  Nog geen 25.000 bijwerkin­gen gemeld na toedienen van coronavac­cin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkin­gen perfect normaal

  Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin aan bijna 8 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de klachten waren lichte ongemakken als koorts of spierpijn. 6.000 bijwerkingen waren ernstig, in vier gevallen is een overlijden gelinkt aan de vaccinatie. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).